Een nieuwe historische mijlpaal voor de BTC-prijs: Bitcoin bereikt $ 50.000

Na een week van bullish nieuws, waaronder Tesla die BTC accepteerde en MicroStrategy die van plan was om nog eens $ 600 miljoen op te halen om Bitcoin te kopen, steeg Bitcoin (BTC) op 16 februari naar nieuwe recordhoogtes.

Historisch record verbroken door BTC-prijs

Dagen nadat BNY Mellon had bevestigd dat het crypto zou opslaan voor vermogensbeheerklanten en er ook geruchten de ronde deden bij Morgan Stanley, steeg BTC/USD op dinsdag meer dan 5% binnen enkele uren. Zo lieten gegevens van Cointelegraph Markets en TradingView dit zien. Na enkele dagen van zijwaartse beweging, toen er een gevecht tussen walvissen ontstond, zette de beweging Bitcoin op koers om opnieuw de psychologisch opvallende grens van $ 50.000 te bereiken.

Na de Bitcoin-buy-in van Tesla van $ 1,5 miljard die het op 8 februari onthulde hadden de bulls aanvankelijk de controle over BTC overgenomen. De Europese Centrale Bank was tegelijkertijd een van de tegenstanders die beweerden dat Centrale Banken als geheel niet zouden communiceren met Bitcoin in toekomst.

Bears krijgen meer problemen

Het nieuws van BNY Mellon was er al in geslaagd de perspectieven van beleggers te hervormen, merkten analisten van derivatenplatform Deribit op in een update. De analisten verklaarden dat terwijl BTC met 10% terugtrok van de ATH, het effect van de februari volatiliteit werd gesnoeid. Dit suggereert dat marktspelers door gamma flat-long beïnvloed werden na het Tesla-nieuws, volgens de analisten.

Analisten gaven verder aan dat de optievolumes in Aziatische uren explodeerden. Oproepen zijn afgewikkeld, kopers puts x3k van bijna-OTM en bearish sentiment als BTC op 46k komt.

Volgens orderboekgegevens van de grote beurs Binance, waren verkopers opgesteld voor prijzen tussen $ 49.500 en $ 50.000, met toenemende ondersteuning op $ 46.500. Michaël van de Poppe van CoinTelegraph Markets benadrukte in een analyse deze week andere factoren die bijdragen aan de bull case voor Bitcoin op korte termijn.

Een prestatie die onvermijdelijk is

Algehele momentum van Bitcoin zou deze maand niet worden gestopt, zoals de tekenen van het activum hadden laten zien. Marktpartijen waren al overtuigd van de kracht van de huidige bull run, met Tesla en vervolgens Mastercard als katalysator. Cointelegraph Markets-bijdrager filbfilb gaf vorige week een kortetermijndoelstelling van $ 63.000 voor BTC/USD, gecontroleerd door een mogelijke consolidatie op ongeveer $ 52.000.

Dagen nadat MicroStrategy’s toegewijde Bitcoin for Corporations-top een publiek van ongeveer 8.000 leidinggevenden had aangetrokken, werden Tesla’s aankondiging voor het kopen en de acceptatie door Mastercard openbaar gemaakt. De gevolgen van het evenement waren duidelijk, namelijk dat bedrijven Bitcoin wilden en van plan waren Bitcoin aan hun balans toe te voegen. Hoewel Tesla maanden eerder afspraken had gemaakt.

Zelfs gebruikelijke commentatoren die eerder sceptisch waren, waren er steeds meer voor dat Bitcoin op de lange termijn beter presteerde als schatkist dan contant geld. CNBC-presentator Jim Cramer zei vorige week dat naar zijn mening het bijna onverantwoord is om het niet op te nemen. Elke schatbeweerder zou naar de raden van bestuur moeten gaan en vragen als ze niet een klein deel van hun geld in Bitcoin moeten stoppen.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.