Een regelgevingskader voor crypto voorgesteld door Indiase startup-organisatie

Een branchevereniging die de startups en investeerders op internet van consumenten vertegenwoordigt, IndiaTech.org, wil duidelijke definities bieden voor de cryptocurrency-industrie. De associatie bracht woensdag een witboek uit met daarin een beleidsvoorstel met aanbevelingen voor een regelgevend kader voor crypto-activa en crypto-uitwisselingen in India.

Cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) moeten gedefinieerd worden als digitale activa en niet als valuta’s, suggereert het voorgestelde raamwerk. Het voorstel geeft aan, cryptocurrencies als digitale activa en niet als valuta’s te definiëren en ze erkenning te geven als digitale activa zoals goud, aandelen of verhandelbare effecten. Verder beveelt het raamwerk aan om een registratiesysteem in te voeren voor in India gevestigde cryptocurrency-uitwisselingen.

Daarnaast beveelt het aan om de nodige controles in te stellen met betrekking tot de naleving van antiwitwaspraktijken, Know Your Customer-verificatie en rapportage. Ook wijst het voorstel op de noodzaak van noodzakelijke bepalingen in de belastingwetgeving van India, omdat er geen duidelijk kader is voor het belasten van cryptovaluta in India.

Ook benadrukt het witboek de noodzaak om een raamwerk te creëren voor de uitgifte van tokens in India en om crypto in de betalingssector te reguleren. Om een gedragscode voor de industrie te definiëren, stelde IndiaTech ook voor om zelfregulering aan te moedigen. Rameesh Kailasam, IndiaTech CEO, zei dat de crypto-industrie een enorm potentieel heeft voor Indiase startups.

Kailasam gaf aan dat de belangrijkste behoefte vandaag is dat deze sector de hoognodige duidelijkheid krijgt over de regelgeving waar ze naar op zoek was. Hij sprak de hoop uit dat de regering met de industrie zal samenwerken om de sector te reguleren en dat daarbij een progressieve aanpak wordt aangenomen. Medeoprichter en CEO van de grote lokale crypto-uitwisseling CoinDCX, Sumit Gupta, riep de regering op om de ware aard van crypto in India te definiëren.

Gupta verklaarde dat deze inspanning van het IndiaTech-team echt lovenswaardig is. Het helpt om een nieuw perspectief te werpen op de discussies over regelgeving die vandaag gaande zijn. Een enorm potentieel zal geopend worden voor Indiërs om deel te nemen aan deze nieuwe wereldwijde beleggingscategorie, als de aanbevelingen worden aanvaard, volgens Gupta.

Met veel anonieme bronnen die geruchten verspreiden over plannen om crypto in het land te verbieden, is er, zoals eerder gemeld, grote onzekerheid over de juridische status van crypto in India. Nirmala Sitharaman, minister van financiën, zei toen dat toezichthouders geen volledig verbod wilden en bereid waren om “bepaalde vensters” toe te staan aan mensen om digitale activa zoals Bitcoin te gebruiken.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.