Search
Close this search box.

Een van de vier provincies van Pakistan roept de federale overheid op om crypto te legaliseren

Een provincie in het noordwesten van Pakistan heeft opgeroepen om crypto in het land te legaliseren. De vergadering van provincie Khyber Pakhtunkhwa is de eerste wetgevende vergadering geworden die oproept tot veranderingen in de houding van het land tegenover cryptocurrencies.

Pakistan is tot vandaag, zoals eerder werd gemeld, relatief traag geweest met het introduceren van nieuwe raamwerken voor digitale activa en cryptocurrencies. Naar verluidt introduceerde Sumera Shams op 2 december de resolutie van deze week voor de Khyber Pakhtunkhwa Assembly. Sumera Shams is een lid van de provinciale assemblee en de centristische politieke partij, Pakistan Tehreek-e-Insaf, of PTI.

Zia Ullah Bangash is collega PTI-lid en ook adviseur van de Chief Minister van Khyber Pakhtunkhwa op het gebied van wetenschap en technologie en informatietechnologie. Zia Ullah Bangash vatte de resolutie samen als een eis dat de federale overheid “actie onderneemt om cryptocurrency en cryptomining in Pakistan te legaliseren”. Naar verluidt werd het wetsvoorstel unaniem aangenomen.

Voorzitter van de Technology Movement Pakistan, Waqar Zaka, activist voor sociale media en zelfbenoemde cryptocurrency-influencer, was optimistisch over het nieuws. Zaka tweette dat een provincie gedaan is en dat er nog drie volgen. De ontwerpresolutie stelde dat de huidige trends erop wijzen dat digitale valuta in de toekomst waarschijnlijk de papieren valuta zullen vervangen, volgens lokale media.

CoinTelegraph meldde in november dat de Securities and Exchange Commission of Pakistan, of SECP, een consultatiedocument had gepubliceerd over het reguleren van digitale activa. Het document onderzocht de regelgevingsraamwerken die al in rechtsgebieden over de hele wereld zijn ontwikkeld. Verder typeerde het document digitale activa als “het begin van een nieuw financieel tijdperk”.

De SECP heeft zich in het algemeen beziggehouden met activa zoals veiligheids- en utility-tokens, en privé uitgegeven valuta’s in het algemeen. Tegelijkertijd heeft de Centrale Bank van Pakistan eerder ook aangekondigd voornemens te zijn om tegen 2025 een digitale valuta van de Centrale Bank uit te geven.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.