Search
Close this search box.

Eensgezindheid wereldregeringen over het belang van crypto-regulering tijdens de G-7-bijeenkomst

In 2020 was regulering van digitale activa een heet onderwerp en het lijkt niet te verminderen, laat staan stoppen. Tijdens een recente G-7-bijeenkomst werd geconcludeerd dat de sector wordt geconfronteerd met een voortdurende behoefte aan regelgeving. Uiteraard besprak de groep COVID-19 en economische kwesties.

Daarnaast besprak de groep ook de voortdurende reacties op het veranderende landschap van crypto-activa en andere digitale activa. Verder nog het werk van de nationale autoriteiten om het gebruik ervan voor kwaadaardige doeleinden en illegale activiteiten te voorkomen. Dit kwam naar voren uit een openbare verklaring van het Amerikaanse ministerie van Financiën op maandag.

In de verklaring staat dat er sterke steun is binnen de G7 voor de noodzaak om digitale valuta te reguleren. Zowel ministers als gouverneurs spraken nogmaals hun steun uit voor de gezamenlijke verklaring van de G7 over digitale betalingen die in oktober werd uitgebracht.

De afgelopen maanden hebben regelgevers hun betrokkenheid bij de crypto-sector opgevoerd. Met name het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft een aantal krantenkoppen gehaald. Een van de grootste krantenkoppen van het jaar was onder meer het DoJ en de Commodity Futures Trading Commission die achter de crypto-native derivatenbeurs BitMEX aan gingen om Amerikaanse klanten toe te staan.

In de verklaring staat dat de leden van de G-7, evenals het Internationaal Monetair Fonds, de Financial Stability Board en de leiders van de Wereldbank, deelnamen aan de bijeenkomst onder leiding van Steve Mnuchin, de Amerikaanse minister van Financiën. Na de bijeenkomst uitte de Duitse minister van Financiën met name zijn bezorgdheid over Facebook’s Libra-Diem-gedraaid-bezit, en noemde het een wolf in schaapskleren.

Mnuchin tweette eerder op maandag over de bijeenkomst en merkte op dat het een productieve G7-oproep was vanmorgen. Hij gaf aan dat de effectieve acties in reactie op COVID19, strategieën om een robuust herstel te bereiken en cryptocurrencies zijn besproken.

Bitcoin (BTC) is de afgelopen maanden in prijs gestegen, waardoor crypto onder de algemene aandacht komt. Er zijn vermoedens dat Mnuchin van plan is om in de komende weken een impactvolle crypto gerelateerde uitspraak te laten vallen over digitale activa wallets. Er wordt gespeculeerd dat de verordening gebruikers in wezen zou verbieden om persoonlijke crypto-wallets te gebruiken buiten de gereguleerde beurzen.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.