Eenzijdige actie van Barclays om betalingen van klanten te blokkeren, stelt Binance teleur

Een woordvoerder van Binance vertelde aan Cointelegraph dat Barclays handelde met “een onnauwkeurig begrip van de gebeurtenissen”. Hierna is de bank door de cryptocurrency-uitwisseling bekritiseerd. Barclays heeft namelijk het besluit genomen om te stoppen met het faciliteren van betalingen van Britse klanten aan Binance.  

De woordvoerder zei dat ze als cryptocurrency-uitwisseling teleurgesteld zijn dat Barclays eenzijdige actie lijkt te hebben ondernomen, op basis van wat een onjuist begrip van de gebeurtenissen lijkt te zijn. De woordvoerder verwees hierbij naar een recent edict van de Financial Conduct Authority (FCA) van het Verenigd Koninkrijk dat Binance Markets Limited verbiedt om actief te zijn in het land.

De woordvoerder zei verder dat de FCA-kennisgeving betrekking heeft op “Binance Markets Limited”, een bedrijf opgericht in het VK en gereguleerd door FCA. De woordvoerder voegde eraan toe dat Binance Market Limited een afzonderlijke juridische entiteit is die geen producten of diensten aanbiedt via de belangrijkste Binance-website. Ook zei de woordvoerder dat de FCA-melding geen invloed had op gebruikersdeposito’s op de belangrijkste Binance-website.

En dat ze de veiligheid van het geld van hun gebruikers altijd zeer serieus hebben genomen, voegde de woordvoerder eraan toe. Om de kwestie verder te bespreken zei Binance dat het een open dialoog met Barclays verwelkomt en dat ze hun nalevingsverplichtingen zeer serieus nemen. Ze zijn verder vastbesloten om samen te werken met regelgevers om beleid vorm te geven dat consumenten beschermt, innovatie aanmoedigt en onze sector vooruithelpt, volgens de woordvoerder.

Verschillende jurisdicties over de hele wereld nemen strengere maatregelen om de activiteiten van Binance te beperken. Zo is de beurs de laatste tijd gevangen in het regelgevende probleem. Financiële toezichthouders, in Japan en het Verenigd Koninkrijk, hebben in de afgelopen twee weken gebruikers gewaarschuwd voor de regelgevende status van Binance in hun respectievelijke landen.

Nadat regelgevers in de Canadese provincie Ontario strengere regels hadden ingevoerd die gericht waren op cryptocurrency-uitwisselingen, kondigde Binance ondertussen aan dat het daar niet langer actief zou zijn.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.