Eerste samenvoegingstransactie Ethereum- en Eth2 op Lighthouse, 99,98% minder stroom

Sigma Prime, blockchain-beveiligingsprovider, heeft zijn eerste samenvoegingstransactie aangekondigd tussen de twee Ethereum-netwerken. In een tweet van 25 maart verklaarde het bedrijf dat de transactie werd gedaan door zijn Lighthouse-client met behulp van alleen Proof of Stake-validators. Sigma Prime voegde eraan toe dat dit een stap was in de richting van een daling van 99,98% in het energieverbruik van Ethereum

Dit cijfer werd afgeleid uit berekeningen die het huidige Proof of Work Eth1 vergelijken met het veel efficiëntere Proof of Stake Eth2. Het is een opwindende prestatie, maar is nog ver verwijderd van de productie, aangezien het nog steeds een prototype is waar nog veel werk aan te doen is, verklaarde Sigma Prime. Het bedrijf voegde eraan toe dat je dit in de eerste plaats moet zien als een signaal dat Eth1- en Eth2-ontwikkelaars actief samenwerken bij het samenvoegen.

Het is niet de eerste keer dat het gelukt is om een dergelijke prestatie neer te zetten. Sigma Prime wees hierbij erop dat de Teku Ethereum-client in augustus vorig jaar ook een prototype had gedemonstreerd dat in staat was om elke Eth1-transactie in een Eth2-omgeving uit te voeren. De transactie is onderdeel van de eerste stappen naar fase 1.5 in de Ethereum 2.0 upgrade-roadmap.

Dit zal een “docking” -proces zijn waarbij het Eth1-mainnet zal samenvoegen met de Eth2 Beacon Chain en het sharding-systeem. De energieverslindende mining activiteiten die nu van invloed zijn op Eth1 zullen weggewerkt worden door de overstap naar Proof of Stake. Echter, de blockchain zal nog steeds als een scherf van Eth2 werken zodra fase 1.5 is voltooid.

Op Reddit werd, als reactie op de ontwikkeling van Lighthouse, een discussie uitgezet over mining en het stroomverbruik ervan. Redditor HighlightAccording98 verklaarde dat het eenvoudiger is om te profiteren van staking dan van mining. Onder verwijzing naar de stijgende kosten van elektriciteit en grafische processors op dit moment als gevolg van het wereldwijde tekort aan chips.

De Redditor gaf aan dat als hij een miner was, hij een stapel ETH zou staken, verkregen van het verkopen van zijn of haar apparatuur. Hij zou dan APY verzamelen en wachten op de fusie. Staking op Beacon Chain levert nu een APY op van 8,2% waarbij al 3,6 miljoen ETH gestort is volgens het Eth2 Launchpad.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.