Eind juni hervat UK Starling-bank crypto-exchange-stortingen

Een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde onlinebank, Starling, bereidt zich voor om betalingen aan cryptocurrency-exchanges te hervatten. Nadat de bank crypto-exchange-stortingen vorige week had opgeschort. Dinsdag vertelde een woordvoerder van Starling aan Cointelegraph dat de bank de betalingen aan crypto-uitwisselingen op 23 juni opnieuw zal starten. Dit nadat deze mogelijkheid tijdelijk was opgeschort als een maatregel om zijn klanten te beschermen.

Vorige week blokkeerde Starling betalingen aan sommige cryptocurrency-uitwisselingen. Hierbij werd verwezen naar hoge niveaus van vermoedelijke financiële criminaliteit met betalingen aan sommige cryptocurrency-uitwisselingen. De maatregel zal teruggedraaid worden na het invoeren van aanvullende controles specifiek voor betalingen aan cryptobeurzen, gaf de bank aan.

De actie was geen probleem was voor Starling, maar voor alle banken, benadrukte de woordvoerder. Hierbij werd verwezen naar officiële parlementaire opmerkingen over de juridische status van crypto-uitwisselingen in het Verenigd Koninkrijk. Een lid van het Britse parlement voor Salisbury en de economische secretaris van de Schatkist, John Glen, zei afgelopen vrijdag dat slechts vijf bedrijven door de Financial Conduct Authority waren geautoriseerd om een cryptobedrijf in het land te exploiteren.

Deze bedrijven omvatten twee aan Gemini gelieerde bedrijven, Gemini Europe Services en Gemini Europe, Diginex ‘Digivault, cryptovriendelijke bank Ziglu en Archax Exchange. Volgens gegevens van de officiële website van FCA. Glen verklaarde dat van de tot nu toe beoordeelde bedrijven, meer dan 90% hun aanvraag heeft ingetrokken na tussenkomst van de FCA. Bovendien zijn deze, 167 crypto-activabedrijven met uitstekende toepassingen.

Nadat sommige Britse banken, zoals National Westminster Bank, naar verluidt hun klanten hadden gewaarschuwd voor crypto-zwendel en fraude, zijn de laatste regelgevende opmerkingen verschenen. NatWest heeft afgelopen donderdag een gerelateerde waarschuwing naar klanten gestuurd, meldden sommige gebruikers.

Andere Britse banken, zoals Barclays en Monzo, hebben ook gebruikers geblokkeerd om geld over te maken naar sommige cryptocurrency-platforms, volgens een rapport van The Telegraph op zaterdag. Het bedrijf heeft klanten niet geblokkeerd om te communiceren met cryptocurrency-platforms, vertelde een woordvoerder van Barclays aan Cointelegraph. Op het verzoek om commentaar werd niet gereageerd vanuit Monzo.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo