Search
Close this search box.

Elon Musk verklaart dat crypto ‘ruimterace’ met BitMEX is begonnen: DOGE vs BTC

Tussen Elon Musk en BitMEX lijkt er een 21e-eeuwse ruimtewedloop te ontstaan. Beide partijen beloven hierbij hun respectievelijke crypto naar keuze als eerst letterlijke naar de maan te lanceren. BitMEX, de populaire crypto-derivatenbeurs, kondigde op vrijdag aan dat het ruimterobotbedrijf Astrobotic Technology zou ondersteunen. Het betreft hierbij de missie van het bedrijf om zijn eerste commerciële lander naar de maan te sturen tijdens het vierde kwartaal van 2020.

BitMEX is van plan om van de gelegenheid gebruik te maken door een uniek soort fysieke Bitcoin (BTC) naar het oppervlak van de maan af te leveren. Hierbij opmerkend dat de missie bedoeld is om de eerste instantie te zijn waarin een particulier bedrijf dat een coalitie van overheid, de academische wereld, de industrie en internationale partners leidt, het maanoppervlak bereikt.

BitMEX voegde, verwijzend naar Musk als een “Dogecoin-protagonist”, eraan toe niets tegen Dog Money te hebben. Zij zijn van mening dat het alleen maar goed was om Bitcoin te helpen daar als eerste te komen, volgens BitMEX. Begin mei verscheen Musk’s nieuws dat SpaceX van plan is om een door Dogecoin gefinancierde lading op een van zijn eerste raketten naar de maan te lanceren.

De aankondiging van BitMEX kwam hierna. Musk beweerde dat Dogecoin (DOGE) de eerste cryptocurrency zou worden die volgend jaar de maanbaan zou bereiken. Op Twitter reageerde Musk op de nieuwe astronomische ambities van BitMEX en verklaarde dat er een nieuwe ruimterace aangebroken is. Anderen merkten op dat er meer dringende problemen op aarde zijn dan of iemands crypto-token naar keuze de eerste is die de baan van een ander hemellichaam binnengaat.

Terwijl de antwoorden op de tweet van Elon grotendeels zijn volgelingen zijn die voor DOGE duimen om de crypto-ruimterace te winnen. De plannen van de CEO van Tesla om cryptocurrency buiten deze wereld te brengen, zijn niet de eerste. Hoewel maar weinig projecten de mainstream verbeelding hebben veroverd zoals Musk’s Dogecoin-expeditie heeft gedaan. Projecten die het nut van het opzetten van crypto-infrastructuur vanuit de ruimte onderzoeken.

In het pionieren van het gebruik van crypto-satellieten lijkt Blockstream de eerste te zijn geweest. In augustus 2017 werden satellieten hierbij gelanceerd om Bitcoin-transacties vanuit de ruimte uit te zenden. Robonomics en Kusama kondigden in augustus 2020 een ambitieus plan aan om “een interplanetaire architectuur” te ontwikkelen die gegevens tussen Mars en de aarde kan doorgeven met behulp van het Kusama-netwerk.

In een witboek van november 2017 schetste CryptoSat het concept achter zijn ambitieuze plan om een nanosatelliet ter grootte van een koffiemok de ruimte in te lanceren. De satelliet zou hierbij als een geïsoleerde cryptografische module vanuit een baan om de aarde moeten werken. Voordat het later een hele constellatie van CryptoSats in een baan om de aarde stuurt, is het team van plan om het concept dit jaar te bewijzen met een lancering.

Op dezelfde manier werd Spacechain gelanceerd in 2017 en heeft met succes knooppunten in een baan om de aarde ingezet. Het project kondigde op 3 juni 2021 aan dat zijn multisig Ethereum-lading was gelanceerd aan boord van een SpaceX-raket, bestemd voor installatie op het internationale ruimtestation ISS.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.