Elon Musk verliest $20B sinds SNL, terwijl Michael Saylor fel reageert

Terwijl het nieuws over Tesla dat stopt met Bitcoin-betalingen voor auto’s schokgolven over de markten blijft sturen, heeft Elon Musk naar verluidt 20 miljard dollar verlies geleden sinds zijn optreden op Saturday Night Live op 8 mei. De dag voor Musk zijn optreden in SNL, op 7 mei, stond het Tesla-aandeel op $ 669. Het aandeel is in de week daarna met 14% gedaald tot ongeveer 573 dollar.

Volgens schattingen van Forbes deze plotselinge daling heeft het vermogen van Musk van $ 166 miljard met $ 20 miljard doen afnemen tot ongeveer $ 145,5 miljard. In de afgelopen 30 dagen was er een algemene neerwaartse trend voor Tesla-aandelen waaraan de daling van 14% deze week zich erbij voegt. De TSLA-aandelen noteerden op 14 april $ 784.

Volgens gegevens van TradingView betekent de vrijdagkoers van 573 dollar een daling van 26,91% over deze periode. Musk’s escapades veroorzaken natuurlijk niet alleen volatiliteit in Tesla aandelenkoersen. Hierbij daalde Bitcoin’s (BTC) prijs 8,1% van 54.448 dollar toen hij zijn BTC-betalingsbom op donderdag liet vallen, naar ongeveer 50.000 dollar op dit moment, volgens CoinGecko.

CEO van digitale activa geldschieter Celcius Network, Alex Mashinsky, zei dat de crypto-industrie geen vrienden als Musk nodig heeft. Mashinsky vertelde Yahoo Finance dat Bitcoin 20.000.000% is gestegen in de afgelopen tien jaar. Het is de best presterende activaklasse in de afgelopen tien jaar. Bovendien gaat de industrie het prima doen zonder Elon, volgens Mashinsky.

Tesla boekte een winst van 300 miljoen dollar door de verkoop van een deel van zijn Bitcoin, wat de winst in het eerste kwartaal drastisch verbeterde, merkte hij op. Volgens hem was het dus duidelijk dat ze Bitcoin gebruiken om een zeer belangrijk kwartaal voor hen te leveren. En kun je het dus niet van twee kanten hebben. Je kunt niet zeggen dat Bitcoin niet goed voor je is, dus heeft Tesla Bitcoin niet nodig.

Michael Saylor reageert vurig

Musk plaatste links naar artikelen waarin werd verwezen naar Bitcoin-mining met ‘vuile steenkool’. Zoals de fabriek in Xinjiang die vorige maand tijdelijk werd gesloten voor veiligheidscontroles, wat leidde tot een scherpe daling van de hash-snelheid van de beste miningpools van China. De links wijzen ook op de controversiële uitbreiding van de gasgestookte Bitcoin-fabriek van Greenbridge in New York.

Saylor reageerde vurig terug door te beweren dat de kosten van Bitcoin het waard waren vanwege de voordelen. Volgens Saylor biedt Bitcoin aan 8 miljard mensen een superieure technologie om hun eigendomsrechten te garanderen. En een oplossing voor het wereldwijde probleem van inflatie en devaluatie van munteenheden, die jaarlijks meer dan 10 biljoen dollar economische schade aanrichten.

Is de fossiele brandstofmix niet van de tweede orde?

Saylor zou meer van streek kunnen zijn dan de meesten. Naar verluidt speelde hij een belangrijke rol van Musk om $ 1,5 miljard aan BTC toe te voegen aan Tesla’s balans. De dip veroorzaakt door de aankondiging van Musk op donderdag, leverde MicroStrategy voordeel op want deze kocht nog eens 15 miljoen dollar aan 271 BTC, waardoor zijn totale buit op 91.850 BTC kwam.

Hoop voor de toekomst?

De acties van Musk werden niet door eenieder gezien in een negatief licht. CEO van investeringsfirma SkyBridge Capital, Anthony Scaramucci, suggereerde dat dit deel uitmaakte van Musks plan om te helpen de Bitcoin-mining op te schonen door deze aan te moedigen over te stappen op 100% hernieuwbare energie. Het doel van Elon is de Bitcoin-gemeenschap op niveau brengen en beleidsmakers te laten focussen op de urgentie van mining op schone energie.

Het pad naar $ 1 miljoen BTC en hyperbitcoinisatie vereist hernieuwbare mining. Elon zal in dit opzicht een grote bijdrage leveren. Hij is HODLing, volgens Scaramucci.  Hij verwedde 500.000 Satoshis dat Musk de “super schone” Bitcoin miningmarkt zou betreden.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.