Elon Musk waarschuwt om gehoste crypto-wallets koste wat het kost te vermijden

Freewallet is een gehoste crypto-wallet-service die bekend staat om het aanbieden van stand-alone opslagservices voor cryptocurrencies. Elon Musk heeft zijn marketingpoging afgewezen. Musk deed dit met een antwoord op Twitter in reactie op Freewallets zelfpromotiebericht. Musk gaf aan dat elke cryptoportemonnee die je geen privésleutels geeft, koste wat het kost moet worden vermeden.

Over de opslag van de privésleutels van de gebruikers, zijn gehoste crypto-wallet-platforms zoals Freewallet vaak het doelwit van kritiek. Zoals voorgesteld wordt door cryptocurrency-puristen druist dit beleid in tegen de sfeer van niet uw sleutels, niet uw munten. Crypto-eigenaren lopen het risico dat malafide actoren toegang krijgen tot dit gevoelige stukje informatie.

Door privésleutels op te slaan op platforms van derden. En daarbij hun wallet in gevaar brengen. Op de negatieve opvattingen van de critici over de wallet, heeft Freewallet van zijn kant gereageerd. Een gehoste wallet maakt de levering van diensten op bankniveau mogelijk, op het gebied van beveiliging en klantenondersteuning, volgens het bedrijf. Freewallet gaf aan dat de beschuldigingen met betrekking tot dit feit, nooit worden gevolgd door een supportticket.

Verder dat mensen die zeggen, blijf weg van Freewallet, hun vooroordelen uiten ten opzichte van bewaar wallets. Omdat ze geloven dat een echte blockchain-wallet het beheer van privésleutels aan de gebruiker moet overlaten, nee. Echter, er zijn andere services, zoals uitwisselingen, die toegang hebben tot de privésleutels van gebruikers, volgens Freewallet.

Beleggers lijken er nog steeds de voorkeur aan te geven hun munten te vertrouwen aan externe serviceproviders, ondanks de roep om het gebruik van zelf-gehoste crypto-opslag. 92% van de institutionele beleggers bewaart hun cryptocurrencies op beurzen, volgens een eerder Cointelegraph-rapport. Sommige platforms worden nog steeds het slachtoffer van cybercriminelen, hoewel crypto-exchange-hacks niet meer zo vaak voorkomen als vroeger.

Verdachte Noord-Koreaanse hackers stalen in 2020 ongeveer $ 285 miljoen van KuCoin. Naar verluidt heeft KuCoin 84% van de gestolen fondsen teruggevonden via een samenwerking met andere uitwisselingen en wetshandhavingsinstanties. Ook maakte het platform gebruik van zijn verzekeringsfonds om de resterende verliezen van het incident te dekken.

Self-hosted wallets krijgen intussen, vooral in de Verenigde Staten, de aandacht van de overheid. Voor opnames van beurzen naar niet-gehoste wallets, stelde het Amerikaanse ministerie van Financiën eind 2020 Know Your Customer-regels voor.

Doe mee met de Bullrun 🚀20 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 20,- CASH in jouw account door nu te registreren.