Elongate en Munch halen miljoenen op voor verschillende doelen, de opkomst van crypto liefdadigheidsinstellingen

Deze maand hebben twee niet-gerelateerde cryptocurrency-projecten gezamenlijk meer dan 3 miljoen dollar ingezameld voor liefdadigheidsbijdragen. Dit onderstreept het potentieel van digitale activa om missie-gebaseerde non-profits over de hele wereld te helpen. Een cryptocurrency-project dat begon als een parodie op Elon Musk’s verwijzing naar het Watergate-schandaal, Elongate, heeft $ 2 miljoen opgehaald.

Het geld is voor verschillende voedsel- en algemene ondersteuningsprogramma’s via Human Relief Foundation en Give India. De laatste is een Covid-19 hulpverlening in het Zuid-Aziatische land in de nasleep van een verwoestende piek in nieuwe infecties. Children International, Action Against Hunger, The Ocean Cleanup, Big Green, Human Relief Foundation en Give India, zijn onder andere enkele van de grootste donateurs van Elongate.

Hasan Aziz, de chief technology officer van het project, zei dat in slechts een maand tijd, het Elongate ecosysteem is gegroeid om het gezicht van liefdadigheid en crypto handel te veranderen. Ook kondigde Elongate aan dat zijn token maandag 10 mei zal beginnen te verhandelen op BitMart. Elongate begon als een meme. Toch is het uitgegroeid tot een belangrijke speler in de markt voor op crypto gebaseerde liefdadigheidsinstellingen.

Volgens het project heeft het meer dan 400.000 houders wereldwijd. DeFi project Munch heeft inmiddels meer dan 1 miljoen dollar ingezameld om verschillende doelen in ontwikkelingslanden te helpen via het GiveWell Maximum Impact Fund. Het Maximum Impact Fund heeft in de loop van de jaren tientallen miljoenen dollars toegekend aan de bestrijding van malaria en andere ziekten in Afrika.

Op elke koop- en verkooporder gemaakt op zijn platform, was het Munch-project in staat om de fondsen te werven via Ether (ETH) transactiekosten. De transactiekosten, die 10% bedroegen, werden gelijk verdeeld onder de token-houders en de liefdadigheidsinstelling. Een grote stap is gezet door de cryptocurrency-gemeenschap om haar rijkdom te verdelen onder goede doelen.

The Giving Block heeft een nieuwe liefdadigheidsactie gelanceerd om leden van de gemeenschap aan te moedigen om elk jaar minstens 1% van hun crypto-bezit aan goede doelen te doneren. Zoals Cointelegraph onlangs meldde. Er hebben zich al verschillende bekende veteranen uit de crypto-industrie bij het initiatief aangesloten.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.