Search
Close this search box.

Ether ETF goedgekeurd door Braziliaanse effectentoezichthouder

Volgens een aankondiging van QR Capital, de houdstermaatschappij van QR Asset Management, heeft de Braziliaanse Comissão de Valores Mobiliários (CVM), de effectentoezichthouder van het land, een Ether (ETH) exchange-traded fund (ETF) goedgekeurd. Op de zeer gerenommeerde B3-beurs van Brazilië zal het fonds dat handelt onder de ticker QETH11, worden verhandeld.

De B3-beurs opereert als een regionale beurs en bedient klanten over de hele wereld. QETH11 zal dezelfde Ether-index gebruiken als die wordt gebruikt door CME Group. En QETH11 zal gebruikmaken van institutionele bewaardiensten die door Gemini van de Winklevoss-tweeling worden geleverd. De uitgever van het fonds stelt het product, in de aankondiging, voor als een eenvoudige, veilige en gereguleerde optie voor elke belegger.

Zo kunnen beleggers directe blootstelling aan Ethereum krijgen via hun favoriete makelaardij, zonder zich zorgen te hoeven maken over registraties in beurzen, wallets of privésleutels. QR Asset Management belooft een hoog niveau van transparantie en veiligheid voor QETH11-beleggers te garanderen en koopt fysieke ETH voor het product. CEO van QR Capital, Fernando Carvalho, vertelde het volgende aan Cointelegraph Brazilië.

Carvalho gaf aan dat Braziliaanse regelgevers de rijping van de cryptomarkt erkennen. Verder begrijpen deze regelgevers dat het belangrijk is om gereguleerde producten aan te bieden aan beleggers die uitkijken naar het verkennen van deze nieuwe activaklassen. Gehoopt wordt dat de SEC aangemoedigd zal worden door deze signalen uit Brazilië om de eerste Amerikaanse crypto-ETF goed te keuren, volgens Carvalho.

In maart werden twee eerdere ETF’s voor cryptocurrency goedgekeurd, één 100% Bitcoin en de andere bestaande uit vijf cryptocurrencies, naast Bitcoin (BTC). Niet lang daarna verscheen het nieuws over het groene licht van de CVM. Ook worden beide verhandeld op B3 en het product met alleen Bitcoin wordt op dezelfde manier beheerd door QR Asset Management. Eind juni begon het te handelen onder de ticker QBTC11.

De Canadese Ontario Securities Commission gaf een maand eerder, in februari, groen licht voor ’s werelds eerste fysiek afgewikkelde Bitcoin ETF. Ondanks de constante vraag stellen effectenregelgevers de goedkeuring van crypto-ETF’s ergens anders, vooral in de Verenigde Staten, nog steeds uit.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.