Search
Close this search box.

Ethereum-fonds debuteert op de Toronto Stock Exchange

De Canadese Digital Asset Investment Manager 3iQ lanceert volgende week een IPO van een Ethereum exchange-traded trust. The Ether Fund, zoals de Ethereum exchange-traded trust heet, wordt gelanceerd op de Toronto Stock Exchange (TSX) onder de ticker QETH.U. De sluitingsdatum van het aanbod zal niet later zijn dan 10 december 2020 terwijl het maximaal aanbod voor de lancering $ 100 miljoen bedraagt.

3iQ heeft meer dan $ 400 miljoen CAD onder beheer en blijft zich richten op Bitcoin, Litecoin en Ethereum. 3iQ merkte op in een persbericht op donderdag dat deze aanbieding een patriottisch achtergrondverhaal heeft. Volgens 3iQ is het concept van Ethereum in 2013 in Canada ontwikkeld. Daarna is het gelanceerd door een groep technologen van over de hele wereld.

Vitalik Buterin, Canadees-Rus, Ethereums medeoprichter en sleutelfiguur, verhuisde met zijn familie naar Toronto toen hij zes jaar oud was. Handelaren ten zuiden van de Canadese grenzen hebben een opmerkelijke interesse getoond in openbaar beschikbare Ethereum-investeringsinstrument. Ethereum trust van Grayscale, de digitale activa-kolos, meldt dat steeds meer investeerders zich opstapelen.

Ondanks een prijspremie die op bepaalde punten omhoogschoot van 500% vergeleken met de intrinsieke waarde voor ETHE. Voor veel handelaren zijn deze fondsen en trusts de voorkeursbeleggingsmethode, omdat de handelaren niet in staat of niet bereid zijn om hun eigen cryptocurrency-bewaring en beveiligingsopties te verstrekken.

De afgelopen maanden hebben traders bovendien genoten van een wildgroei aan nieuwe fondsaanbiedingen wereldwijd. Goudgigant VanEck lanceerde alleen al in november een Bitcoin exchange traded note-product in Duitsland, de VanEck Vectors Bitcoin ETN. Verder introduceerde 3iQ ook The Bitcoin Fund in Canada.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.