Ethereum token swaps ondersteund door Uniswap, gelanceerd door CoinMarketCap

Via een integratie met de gedecentraliseerde uitwisseling Uniswap heeft CoinMarketCap (CMC) een token swap-functie op haar website gelanceerd. Sinds april 2020 is CMC, eigendom van Binance en is een van de meest bekende cryptomarktgegevens aggregators in de branche. Nu bevatten de op Ethereum gebaseerde token-pagina’s van de site een swap-pictogram.

Gebruikers kunnen hiermee een wallet verbinden en wisselen tussen ERC-20-tokens. Wallets van MetaMask, Coinbase, Fortmatic, Portis en WalletConnect, worden door het platform ondersteunt.

CMC liet doorschemeren met de aankondiging van 29 juni dat alleen Ethereum “op dit moment” wordt ondersteund. De “eerste ondersteunde DEX voor token-swaps” zullen Uniswap V1 en V2 zijn. Verder liet CMC doorschemeren dat er in de toekomst mogelijk extra integraties met andere DEX’s en netwerken zijn. Sinds het begin van het jaar heeft CMC een aanzienlijke stijging van het websiteverkeer gezien.

Het aantal bezoeken is gegaan van in totaal 101 miljoen bezoeken in januari tot 272,32 miljoen bezoeken in mei. Volgens gegevens van website-analysebedrijf SimilarWeb is de grootste website die verkeer naar het platform doorverwijst Binance. Dit komt overeen met 52,68% van de verwijzingen van de vorige maand. In 2013 werd CMC opgericht en is uitgegroeid tot een van de meest geraadpleegde cryptodatawebsites ter wereld.

Het platform lanceerde in 2019 crypto-indices op grote financiële platforms zoals de Nasdaq Global Index Data Service en Bloomberg Terminal. Na de overname in april 2020 deed Binance publieke uitspraken dat CMC operationeel onafhankelijk was. Toch vertrokken enkele topmanagers binnen enkele maanden na de overname. Op 31 augustus 2020 meldde Cointelegraph dat Carylyne Chan, waarnemend CEO, samen met collega’s Jeremy Seow en Spencer Yang allemaal het bedrijf verlieten.

In grote lijnen is de Uniswap-integratie echter in overeenstemming met Chan’s visie om meer crypto-adoptie tot stand te brengen. In augustus 2020 legde Chan haar visie uit aan Cointelegraph. Ze merkte hierbij op dat eenieder wel al een tijdje moet weten dat betere gebruikerservaringen en vereenvoudigde interfaces en producten de sleutel zullen zijn om de acceptatie van crypto te versnellen.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.