Search
Close this search box.

Is jouw exchange account wel veilig genoeg?

Als je in Bitcoin of andere cryptomunten handelt doe je dat meestal via een handelsplatform of beurs waar je een account voor aanmaakt. Een recente hack bij cryptobeurs BitMex laat zien dat een exchange account erg kwetsbaar is als je de juiste maatregelen niet neemt. Wij leggen uit waar je op moet letten.

[affcoups id=”2229″]

Waartegen is jouw exchange account beschermd?

De fout bij BitMex was eigenlijk nogal knullig. Men wilde een groep van zo’n 3.000 klanten aanschrijven. Dit deed men eenvoudig door ze allemaal in de bcc van een e-mail te zetten. Helaas ging dit mis en kwamen alle adressen in open cc terecht. Pas na verzending kwam men erachter dat alle 3.000 geadresseerden alle adressen van de andere geadresseerden konden zien.

Hoewel fouten maken menselijk is kun je jezelf wel voorstellen dat dit met een simpele beveiligingsmaatregel (zoals bijvoorbeeld een maximum aantal personen in cc) te voorkomen zou zijn geweest. Een goed handelsplatform hoort dit onder controle te hebben. Zij horen het exchange account dus te beschermen tegen informatie-fraude.

Daarnaast is het belangrijk dat men systeembeveiliging toepast voor de exchange accounts van hun platform. Zo voorkomt men hacking- en fishing-aanvallen.

Als derde moet de handel door kunnen gaan. Het is dus belangrijk dat een handelsplatform haar investeerders beschermt tegen DDOS-aanvallen en andere aanvallen die erop gericht zijn om de handel te verstoren. Een account bij twee beurzen is dan ook te allen tijde aan te raden.

Cryptocurrency crypto exchange beurs
Via: pixabay.com | geralt, CC

Hoe kun je zelf jouw exchange account beschermen?

Naast een verantwoordelijkheid van de beurzen is er natuurlijk ook de eigen verantwoordelijkheid van de accounthouder om zijn of haar exchange account veilig te houden. Dit kan je eenvoudig doen. Allereerst is het verstandig om een goed wachtwoord te kiezen. Hierbij is het verstandig om de meest voorkomende wachtwoorden, zoals “123456, welcome, old123ma, student, 456a33” (of Nederlandse variant) te vermijden.

Uiteraard is het van belang om je paswoord geheim te houden en niet te delen.Ook is het verstandig om te kiezen voor zogenaamde 2-factor authenticatie. Daarbij vul je naast jouw gebruikersnaam en wachtwoord een andere code in voor toegang, bijvoorbeeld één die via SMS toegestuurd wordt, of je maakt gebruik van een programma zoals Google Authenticator.

Tot slot is het belangrijk om te zien hoe men jouw cryptomunten bewaart. Wanneer deze in de wallet van de beurs blijven is het risico op hacks namelijk het grootst.

[affcoups id=”3782″]

Hoe beschermen Nederlandse beurzen jouw exchange account?

Iedere beurs kiest zelf hoe zij jouw account beschermen. Op deze site bespreken we vaak Bitvavo. Op deze pagina zie je hoe Bitvavo de veiligheid van haar gebruikers heeft geregeld. Als je dit analyseert zie je dat zij de mogelijkheid bieden om jouw exchange account te beveiligen met 2-factor authenticatie en de munten in ‘cold wallets’ bewaren.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.