Search
Close this search box.

Exchange voegt tBTC-muntmogelijkheden toe, waardoor de toetredingsdrempel wordt verlaagd

Een gedecentraliseerde versie van Bitcoin op de Ethereum-blockchain, kan door gebruikers nu geslagen worden op de CoinList-Exchange. 

tBTC fungeert als Bitcoin (BTC) bedekt met een Ethereum-verpakking, waardoor het compatibel is met de blockchain van Ethereum voor verschillende doeleinden, zoals gedecentraliseerde financiën of DeFi.  Op crypto exchange CoinList kunnen nu het gebruikers van tBTC het activum slaan.

Matt Luongo, oprichter en CEO van Thesis, de entiteit achter de tBTC zei aan CoinTelegraph dat “Grotere investeerders en kleinhandelaren die misschien niet helemaal zeker zijn van het gebruik van een vrij nieuwe DApp, kunnen in CoinList terecht en tBTC inpakken en uitpakken op dezelfde manier als ze vandaag WBTC doen,” Een ander project onder Thesis dat betrokken is bij tBTC, is Keep.

Bitcoin en Ethereum zijn niet inherent compatibel met elkaars netwerken, als twee afzonderlijke blockchains. Ethereum herbergt echter veel van de activiteit voor de DeFi-sector van crypto. Gebruikers kunnen hun waarde in Bitcoin behouden terwijl ze het gebruiken om te communiceren in DeFi, door Bitcoin op de Ethereum blockchain te verpakken. Luongo legde uit dat tBCT een “brug met minimaal vertrouwen van Bitcoin naar Ethereum” is.

Eenvoud wordt verbetert voor degenen die met het activum willen werken, vanwege het toevoeging van tBTC door CoinList. In het woorden van Luongo – “Ook al is tBTC censuurbestendig en zonder toestemming, het is nog steeds lastig om te gebruiken,”.

“Het is moeilijker om iets te doen zonder tegenpartijen.”

Een afzonderlijk activum, Wrapped Bitcoin (WBTC) dat 1: 1 wordt ondersteund door opgeslagen BTC, is een van de populaire opties voor Bitcoin in het Ethereum-netwerk geworden, hoewel het model van WBTC volgens Luongo meer gecentraliseerd is.

“BitGo is de geregistreerde bewaarder, en verkopers kunnen in principe communiceren met BitGo om te minten en in te wisselen. Maar wat er uiteindelijk gebeurt, is dat BitGo Bitcoin vasthoudt. Vervolgens, wordt er een script gemaakt op Ethereum. Het is dus absoluut als een Bitcoin-bank, zou een van de populaire manieren zijn om het uit te spreken, en het is geweldig geweest voor DeFi. “

De entiteit dat in controle is van WBTC houdt in wezen toezicht op het slaan van het activa, evenals op de Bitcoin die het ondersteunt. Nadelen van dit model kunnen echter gecentraliseerde controle en faalpunten betekenen.

Luongo verklaarde – “Als BitGo wordt gekocht door PayPal, als BitGo wordt getroffen door The Stable Act die al dan niet iets is in de VS, of als BitGo wordt gehackt, is het geld op en hebben gebruikers echt niet veel alternatieven”.

tBTC wekrt daartegen met een netwerk van blockchain-validators en partijen die individueel bijdragen aan het minten en ondersteunen van tBTC, onder controle gehouden door activiteit op de blockchain.

“Je moet heel veel mensen hacken in een systeem als tBTC om daadwerkelijk invloed uit te oefenen op het systeem, en zelfs als al die mensen worden gehackt en alle Bitcoin wordt meegenomen, heb je uiteindelijk al hun ondertekenaars. Niet alleen beter bestand tegen censuur, maar het is ook voor gebruikers fondsen een soort ingebouwde veiligheidsfunctie.“

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.