Fidelity zegt dat de meeste vermogensbeheerders nog steeds de educatieve modus gebruiken op crypto

Als het gaat om digitale activa beschikken. Veel vermogensbeheerders en financiële adviseurs nog steeds niet over de vereiste diepgaande kennis, is de mening van Michael Derbin, hoofd van Fidelity Institutional. Terwijl sommige vermogensbeheerders inmiddels “verfijnd” en “comfortabel” zijn met cryptocurrencies en hun onderliggende technologie, lopen volgens Derbin vele anderen erachter.

Derbin merkte in een interview tijdens de Reuters Digital Asset Week op dat ze weten wat ze doen. Wat nog belangrijker is voor Derbin, is dat hun eindbeleggers ook weten wat ze doen. Echter, de overgrote meerderheid is nog steeds in de onderwijsmodus. Fidelity Institutional is een divisie van Fidelity Investments. Dit bedrijf behoort met een vermogen van $ 9,8 biljoen, eind 2020, tot een van ’s werelds beste vermogensbeheerders.

Fidelity Investments was ook een van de eersten die cryptocurrencies serieus nam. Bovendien lanceerde het in het najaar van 2018 een dochteronderneming die zich op de nieuwe activaklasse richtte. Derbin benadrukte dat de vraag naar digitale activa bij grotere investeerders is toegenomen, ondanks dat de kenniskloof bij financiële managers blijft bestaan.

Tijdens een historisch bull-seizoen voor Bitcoin (BTC), zijn Tesla en Bank of New York Mellon slechts twee van de nieuwste bekende namen die zich in de crypto-ruimte wagen. De top cryptocurrency is in het afgelopen jaar meer dan verzevenvoudigd in waarde en handelde eerder deze maand op een bedrag zo hoog als $ 61.200.

Fidelity Digital Assets publiceerde in oktober 2020 een rapport. Hierin werd voorspeld dat verhoogde institutionele interesse de marktkapitalisatie van Bitcoin in de nabije toekomst met honderden miljarden dollars zou kunnen uitbreiden. Ook voerde het bedrijf aan dat portefeuillemanagers hun rendement opvallend zouden kunnen verhogen door een deel van hun posities toe te wijzen aan Bitcoin.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.