Free TON bereikt de mainnet-status na het ontmoeten van ‘voldoende decentralisatie’

Free TON wordt nu beschouwd als de mainnet-status, met meer dan 400 validators en DAQ’s.

Het Free TON-project is een gemeenschap geleide software-evolution van de uiteindelijk noodlottige poging van Telegram om een ​​blockchain te lanceren, kondigde dinsdag de lancering aan van het effectieve mainnet van het project.

In mei 2020 was het netwerk oorspronkelijk gelanceerd en bouwde voort op de codebasis van Telegram, maar vertoonde verder geen associatie met het communicatiebedrijf en het daarmee verband houdende initiële muntenaanbod van $1,7 miljard.

Aangezien er geen nieuwe netwerklanceringen bij betrokken zijn, is de aankondiging van hrt mainnet op dinsdag grotendeels een formaliteit. In plaats daarvan hebben de ontwikkelaars de datum gekozen om “voldoende decentralisatie” van het netwerk en een effectieve start van het mainnet te markeren. Een livestream-ceremonie werd gehouden om de gelegenheid te vieren, met een “verklaring van decentralisatie” in de blockchain die door iedereen kan worden ondertekend.

De gemeenschap beschikt over meer dan 400 validators en 15 ‘volledig gevormde geografische subgovernances’, het equivalent van het project van een gedecentraliseerde autonome organisatie, of DAO. De chief technology officer van TON Labs, Mitja Goroshevskiy, zei dat “voldoende decentralisatie” ook wordt bepaald door het aantal gedistribueerde tokens.  Hoewel dit niet volledig is bereikt, aangezien er nog veel tokens moeten worden gedistribueerd, is het proces nu volwassen genoeg om het netwerk als gedecentraliseerd te beschouwen.

Free TON hield geen tokenverkopen, maar gaf voorkeur aan tokens te verdelen in ruil voor kleine bijdragen aan het netwerk, op dezelfde manier als een airdrop. Gedurende 2020 verdeelde het project TON Crystal-tokens in meer dan honderd wedstrijden en samenwerkingsinitiatieven.

In Rust heeft het team ook een nieuwe node-client open source geschreven, waarvan het team beweert dat deze hogere prestaties en een lagere latentie heeft dan de oudere client, geschreven in C ++. Volgens Goroshevskiy is deze client intentioneel vertraagd om met bestaande knooppunten te werken, maar dat hij nog niet helemaal klaar is voor mainnet.

De whitepaper van Telegram Open Network schetste de technologiestapel van het project, die naar verwachting zeer schaalbaar en aanpasbaar zal zijn voor een verscheidenheid aan DApps. Toch zag Telegram het grootste concurrentievoordeel in de integratie met de bestaande app van Telegram, die al miljoenen gebruikers heeft. Hoewel Free TON duidelijk niet hetzelfde voordeel zal hebben, dringt het nog steeds aan op het creëren van een grote gemeenschap van ontwikkelaars en gebruikers.

Free TON heeft originele code die het onderscheidt van verschillende TON-forks die zijn ontstaan ​​nadat Telegram officieel zijn blockchain-project in juli had afgesloten.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.