Galaxy betreedt Bitcoin mining, lanceert financiële dienst unit voor miners

Galaxy Digital van Mike Novogratz lanceert zijn eigen Bitcoin mining operations en creëert een nieuwe bedrijf unit die zich toelegt op het leveren van financiële diensten aan miners.

De financiële dienstverlener en cryptocurrency-investeringsbeheerder opgericht door Mike Novogratz –  Galaxy Digital – heeft zijn ogen gezet op het vestigen van voet aan de grond in de mining sector van Bitcoin (BTC).

Het bedrijf heeft twee nieuwe uitstapjes naar de Bitcoin mining sector aangekondigd voor 2021, na een jaar van toenemende diversificatie van zijn producten en activiteiten. Het eerste project zal een nieuwe bedrijfs unit zijn die Galaxy beschrijft als “een one-stop-platform voor financiële diensten voor miners.”

De unit, genaamd Galaxy Digital Mining, wordt geleid door Amanda Fabiano – voorheen de mijnbouwdirecteur bij Fidelity Investments. In een korte momentopname van haar achtergrond in financiële dienstverlening, vertelt Galaxy over Fabiano’s ervaring in het werken met niet-traditionele securitisatie, financiering van reële activa, gestructureerde producten, investeringsbankieren en strategisch advies.

De diensten van Galaxy voor miners zullen in het begin handels- en risicobeheer, investeren en lenen, evenals bedrijfsadvies omvatten. Co-president Chris Ferraro heeft enig inzicht gegeven in waar Galaxy Digital Mining past in de algemene roadmap van het bedrijf:

“We zien grote kansen in de financiering van mining projecten, de financiering van apparatuur, door digitale activa gedekte financiering, evenals de optimalisatie van werkkapitaal en hedgingoplossingen.”

Naast miner-gerichte financiële diensten heeft Galaxy Digital Mining ook een eigen Bitcoin mining operatie opgezet en naar verluidt host het zijn platforms in een datacenter van een derde partij in de Verenigde Staten.  Fabiano beweerde dat de twee aspecten van de activiteiten van de unit complementair zullen zijn en zei dat “door zelf te delven, we in staat zijn om de financiële behoeften van mijnwerkers grondig te begrijpen en op te lossen.”

Galaxy kende Digital een bullish 2020, een afspiegeling van de fortuinen van de bredere industrie en een signaal voor een grotere deelname van institutionele beleggers aan crypto, zoals eerder gemeld. Het winstrapport over het derde kwartaal toonde een 75% jaar-op-jaar stijging van het handelsvolume, wat werd toegeschreven aan een groeiende tegenpartijen, de lancering van zijn elektronische handelsplatform en de groei van zijn cryptoderivatenactiviteiten.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.