Galaxy Digital Bitcoin ETF wordt deze week gelanceerd terwijl exec naar ‘overtuigende kansen’ kijkt

De nieuwste Bitcoin ETF die op de markt komt, komt omdat de Verenigde Staten nog geen concurrenten van eigen bodem moeten goedkeuren.

Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) blijven zich vermenigvuldigen nu een nieuwkomer op 9 maart de Canadese markt betreedt.

In een persbericht op maandag bevestigde Galaxy Digital Capital Management, een dochteronderneming van de financiële dienstverlener en investeringsbeheermaatschappij Galaxy Digital, dat de CI Galaxy Bitcoin ETF waarschijnlijk deze week zal beginnen met handelen.

Purpose ETF krijgt een grote concurrent

Bij de lancering zal Galaxy zich aansluiten bij de TSX Purpose Bitcoin ETF als een van de baanbrekende ETF-producten in Noord-Amerika, met Amerikaanse toezichthouders die nog geen enkele aanvraag moeten goedkeuren.

Purpose heeft enorme belangstelling en bijbehorende volumes gezien sinds de ETF vorige maand live ging, rond dezelfde tijd dat Galaxy een aanvraag indiende bij toezichthouders.

“Wij zijn van mening dat de opkomende digitale activaklasse aantrekkelijke groei- en diversificatiemogelijkheden biedt”

Volgens Steve Kurz, partner en hoofd van vermogensbeheer bij GDAM – die de uitvoerende handel voor het Galaxy-product zal verzorgen – in het persbericht.

“De CI Galaxy Bitcoin ETF biedt een eenvoudig en veilig toegangspunt voor traditionele beleggers om blootstelling aan bitcoin te krijgen.”

Negatieve premie GBTC herstelt zich van record

De institutionele vraag naar Bitcoin-blootstelling is niet onder de indruk van prijsvolatiliteit en negatieve pers, met een recent onderzoek van Goldman Sachs waaruit blijkt dat 40% van de klanten er al bij betrokken zijn.

De ETF-boom zorgt ondertussen voor nieuwe concurrentie voor alternatieve marktaanbiedingen, met name de Grayscale Bitcoin Trust, die blijft handelen met een korting van ongeveer 2% ten opzichte van zijn intrinsieke waarde.

Vorige week werden de aandelen van de trust verhandeld met een recordkorting van 13%, waarbij nieuwkomers momenteel niet mogen kopen als gevolg van het periodieke sluitingsschema van Grayscale.  Analisten merkten op dat als historisch gedrag zich herhaalt, de negatieve premie de volgende fase van de Bitcoin-prijsstijging kan voorspellen.

GBTC-kopers moeten een beheervergoeding van 2% betalen, hoger dan de nieuwkomer-ETF’s.

“Ik geloof dat onze ETF opvalt op basis van zijn zeer concurrerende prijs en de uitgebreide mogelijkheden en trackrecord van CI en Galaxy in het beheer van alternatieve investeringen en digitale acactiva”

Voegde Kurt MacAlpine, CEO van CI Financial – die de ETF zal leiden – toe over marktconformiteit. 

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.