Search
Close this search box.

Geautoriseerde implementatie voor instellingen zal in juli door Aave gelanceerd worden

Aave, toonaangevende gedecentraliseerde financiële (DeFi) geldmarkt, heeft plannen aangekondigd om deze maand een geautoriseerde versie van zijn platform voor institutionele beleggers te lanceren. In samenwerking met Fireblocks, crypto-bewaarder en serviceprovider, wordt het platform gelanceerd.

TraderNoah, Twitter-gebruiker, deelde op 4 juni een screenshot van een e-mail die hij beweert te hebben ontvangen na het bijwonen van Blockworks’ “Next Steps in Institutional DeFi” Webinar. Op de webinar waren aanwezig onder andere Aave-oprichter en CEO Stani Kulechov, Fireblocks CEO en medeoprichter Michael Shaulov, en Galaxy Digitale CEO Mike Novogratz.

Aave is van plan zijn institutionele product, genaamd “Aave Pro”, deze maand te lanceren als antwoord op “grote vraag van verschillende instellingen”. Dit werd zowel tijdens de conferentie als in de e-mail onthuld. Aave Pro ondersteunt bij de lancering slechts vier activa, namelijk Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Aave en USD Coin (USDC). De pools zijn hierbij gescheiden van de andere implementaties van Aave.

Het platform zal aan zijn v2 slimme contracten een whitelisting-laag toevoegen. Het doel hiervan is om ervoor te zorgen dat alleen “instellingen, bedrijven en fintechs” die de Know Your Customer-verificatie van Fireblocks hebben doorstaan, toegang hebben tot Aave Pro. Met het implementeren van anti witwas- en fraudebestrijdingscontroles voor Aave Pro, zal Fireblocks ook worden belast.

Plannen om het bestuur voor Aave Pro in de toekomst te decentraliseren, zijn in de e-mail ook vermeldt. Dat Aave een geautoriseerde pool voor instellingen aan het bouwen was, onthulde Kulechov voor het eerst in mei. Momenteel vertegenwoordigen de drie implementaties van Aave een totale waarde van ongeveer $ 17 miljard gecombineerd. Op Crypto Twitter ontving de screenshot gemengde reacties.

Het platform biedt instellingen hierbij een pad om diepgaand betrokken te raken bij gedecentraliseerde financiën, werd door sommigen benadrukt. Echter, anderen uitten hun bezorgdheid over de betrokkenheid van Fireblocks bij het platform. Ze legden hierbij de nadruk op een lopende rechtszaak die tegen het bedrijf was aangespannen door staking provider StakeHound over het verwijderen van privésleutels van een portemonnee met $ 72 miljoen aan Ether.

Fireblocks werkte begin 2020 samen met Compound om diensten te lanceren voor institutionele beleggers. Daarom is Aave Pro niet de eerste poging van Fireblocks om institutionele kapitaal, toegang te verlenen tot DeFi.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.