Search
Close this search box.

Gebruikers ten onrechte door BlockFi gecrediteerd met te veel Bitcoin in promo uitbetaling

Veel bedrijven proberen klantenbinding veilig te stellen door middel van een scala aan extraatjes en mini-hand-outs. Een welbekende strategie in de industrie met crypto promotionele regelingen. Echter, BlockFi’s laatste promotieaanbieding is uit de hand gelopen, nadat het platform per ongeluk te grote beloningen uitbetaalde in Bitcoin (BTC). Naar verluidt ontving een BlockFi gebruiker een duizelingwekkende 701.4 BTC op vrijdag.

BlockFi had Bitcoin-beloningen aangeboden voor klanten die tussen 18 en 31 maart een vastgesteld volume in Amerikaanse dollars verhandelden. Onder de voorwaarden van het oorspronkelijke weggevertje. BlockFi waarschuwde gebruikers al op vrijdag, met beloningen die op 31 mei op rekeningen moesten zijn bijgeschreven.

Volgen BlockFi kunnen sommige klanten, die hebben deelgenomen aan de maart handelspromotie, een onnauwkeurige bonusbetaling in hun transactiegeschiedenis zien. Hun team werkt aan een oplossing en de juiste bedragen zullen binnenkort worden weergegeven. Volgens een vertegenwoordiger van BlockFi zouden iets minder dan 100 klanten getroffen zijn.

Toch is er op sociale media al een kleine uitbarsting van publieke woede uitgebroken. Dit in reactie op de dreigende toon die de beurs zou hebben aangeslagen tegen klanten die niet onmiddellijk gehoor geven aan de richtlijnen om de fondsen terug te storten. Naar verluidt heeft een gebruiker een foto geplaatst van een e-mail die zogenaamd van BlockFi afkomstig is.

Hierin wordt hen gemeld dat het niet retourneren van de foutief ontvangen activa voor 17.00 uur EDT vandaag, 18 mei 2021, een misdrijf kan vormen en zal leiden tot juridische stappen van BlockFi. Een uitbetaling van $ 500 in Gemini Dollars (GUSD) is ook aangeboden door het bedrijf, als compensatie voor eventuele problemen die dit heeft veroorzaakt.

Twee dagen na hun blunder, heeft een BlockFi gebruiker USDC opgenomen die deze gebruiker een maand eerder had gestort. Het is totaal niet gerelateerd aan hun claim en nu sturen ze een e-mail waarin ze de gebruiker beschuldigen van het opnemen van fondsen die niet van hem of haar zijn. En zeggen ze dat het fraude is en een misdaad waar ze actie op zullen ondernemen als het niet wordt teruggestuurd in de komende 2 uur, heeft een andere Reddit gebruiker in de r/blockfi thread beweerd

Het platform werd door bekritiseerd door de gebruiker en beweerde dat BlockFi niet eens de gegevens nakijkt om te verifiëren waar ze het over hebben. De gebruiker schreef dat zijn of haar account slechts een maand oud is bij hen. En wat een geweldige manier om een nieuwe klant te behandelen, volgens de gebruiker. BlockFi probeerde klanten gerust te stellen in zijn officiële verklaring op Reddit.

Blockfi merkte op dat de situatie geen invloed heeft op de lopende activiteiten van het platform. Bovendien zijn er maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat een fout als deze in de toekomst niet meer mogelijk zal zijn. De laatste publiekelijk gerapporteerde AUM van BlockFi bedroeg $ 15 miljard per Q1 2021. De fondsen van klanten worden niet beïnvloed en zijn veiliggesteld, volgens het platform.

In een serie D-financieringsronde onder leiding van Bain Capital Ventures, Pomp Investments, Tiger Global en partners van DST Global had BlockFi in maart van dit jaar 350 miljoen dollar opgehaald. Het bedrijf werd gewaardeerd op 3 miljard dollar. BlockFi heeft nog steeds geen officiële verklaring vrijgegeven die verduidelijkt wat er precies is gebeurd. Met geruchten en beweringen van gebruikers die online blijven circuleren.

Zac Prince, BlockFi CEO, heeft onlangs op Twitter gepost dat de bedragen, volgens het bedrijf, niet zo hoog zijn als sommige gebruikers beweerden. Prince gaf aan dat zij per ongeluk een hoop BTC op rekeningen hebben bijgeschreven. Echter, er is slechts een paar honderd BTC naar minder dan 100 klanten gestuurd voordat het werd ontdekt.

Het risicobedrag is een fractie van de BTC die zij bezitten met eigen vermogen. En een fractie van de verliesreserves die zij precies voor dit doel aanhouden, volgens de CEO van BlockFi.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.