Gebundelde Tether-betalingen aangeboden door Ethereum Layer-Two-netwerk

Het Hermez Layer Two-netwerk maakte maandag bekend dat de populaire stablecoin Tether (USDT) het eerste token is dat live gaat. Het moment het Hermez-netwerk begin 2021 officieel van start gaat, zijn gebundelde USDT-transacties mogelijk als onderdeel van de samenwerking. Projectleider bij Hermez, David Schwartz, vertelde aan Cointelegraph dat het Hermez-netwerk beheerd wordt door toestemming loze coördinatoren.

 Deze coördinatoren beslissen over de transacties die in elke batch zijn opgenomen, op basis van vergoedingen, zei Schwartz. Laag-twee-rollups namen minder dan 1% van het volledige dagelijkse gedecentraliseerde handelsvolume voor hun rekening, bleek uit een rapport dat Delphi Digital publiceerde in december 2020. Het kleine aandeel DEX-overdrachten buiten laag één, is voor Hermez iets wat in 2021 zal veranderen.

De laatste tijd is het rumoer van de acceptatie van laag twee toegenomen. Vooral te midden van perioden van pieken in de activiteit op het Ethereum-netwerk, wat leidt tot dure gaskosten. Het laatste incident veroorzaakte inderdaad verstoringen bij projectteams die hun platforms wilden lanceren.

Los van de gedecentraliseerde financiële hausse, wordt een groot percentage van de netwerkactiviteit van Ethereum vertegenwoordigd door Tether gedomineerde stablecoin-transacties. Volgens de gegevens van ETH Gas Station zijn Tether en Uniswap, op het moment van schrijven, goed voor meer dan een kwart van de Ethereum-transacties in de laatste 1.500 blokken.

Een woordvoerder van Hermez legde uit in een commentaar op de kwestie van de voorspelbaarheid van vergoedingen voor batchtransacties via zk-Rollups. De woordvoerder zei dat verwacht wordt dat vergoedingen voorspelbaar zijn na de overgangsperiode van bootstrapping. Omdat tegenwoordig een batch dezelfde schaarse bron is als een [layer-one] blok.

De woordvoerder gaf ook aan de vergoedingen voldoende moeten zijn om een coördinator te stimuleren om eenieders transactie in de batch op te nemen. En dat het belangrijkste verschil is dat batches nu elk 2.000 tx (transacties) kunnen hebben, volgens de woordvoerder. Coördinatoren moeten HEZ, het native token van het netwerk, bezitten om deel te nemen aan het verwerken van transacties volgens de aankondiging van Hermez.

40% van de waarde die met zijn diensten wordt gegenereerd, zal worden besteed aan het verstrekken van subsidies, zei Hermez ook. Het zal besteed worden aan Gitcoin-subsidies die voor open-source layer-one ontwikkelingsinspanningen via zijn proof-of-donation-mechanisme verstrekt zullen worden.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.