Geeft BTC-prijs niets om El Salvador? Bekijk deze week deze 5 dingen in Bitcoin

Onder de $ 40.000 begint Bitcoin (BTC) de week opnieuw, echter met twee belangrijke nieuwe mijlpalen op zak. De acceptatie van Bitcoin heeft ook een onverwachte primeur gehad uit El Salvador en Paraguay. Nadat het afgelopen weekend de FUD uit China was omgevallen. Er is genoeg om optimistisch over te zijn, nu de wereld mogelijk op het punt staat haar eerste twee “Bitcoin-naties” in de geschiedenis te begroeten.

Echter, kan de BTC-prijsactie de achterstand inhalen?

Vijf punten werden door Cointelegraph bekeken die de status-quo in BTC/USD de komende dagen kunnen veranderen.

Volgens Yellen zijn hogere rentetarieven goed

Zowel voor Bitcoin-handelaren als hodlers levert een vluchtige blik op het bredere macroklimaat een interessante mix op. In de Verenigde Staten is inflatie nog steeds het gesprek van de dag. Janet Yellen, minister van Financiën, onthulde hierbij dat ze voorstander zou zijn van hogere tarieven. Yellen sprak afgelopen weekend met Bloomberg en sprak haar steun uit voor het laatste gigantische uitgavenpakket van president Joe Biden.

Zij voerde ook aan dat er geloofd moet worden hierin, zelfs als het tot inflatie leidt. Ze vertelde aan de publicatie dat het eigenlijk een pluspunt zou zijn voor het standpunt van de samenleving en dat van de Fed. Als ze zouden eindigen met een iets hogere renteomgeving. De aantrekkingskracht van Bitcoin als deflatoire activa neigt door hogere rentetarieven te worden verbeterd.

Deze maand gaat echter een stijgende Amerikaanse dollar hand in hand met hen gepaard, iets wat traditioneel BTC/USD onder druk zet. De valuta-index van de Amerikaanse dollar (DXY) is, na een sprong van 90, nu bezig zijn oude positie te heroveren, tegen een neerwaartse trend die midden maart begon.

Bitcoin bulls draaien niet om voor El Salvador en Paraguay

Het woord op ieders lippen binnen Bitcoin is El Salvador. President Nayib Bukele kondigde formeel aan dat hij een wetsvoorstel naar het parlement zou sturen om Bitcoin wettig betaalmiddel te maken. Dit gebeurde nadat betalingsgateway Strike serieuze opmars begon te maken in het land. El Salvador zou de eerste natie op aarde zijn die dit doet, mocht het lukken. En het land neemt in feite iets over dat lijkt op een Bitcoin-standaard.

Tijdens het Bitcoin Conference 2021-evenement van vorige week in Miami bevestigde Bukele zijn plannen tijdens een videotoespraak. Hierbij schetste Jack Mallers, Strike CEO, de plannen. Echter, markten waren praktisch onbewogen door de onthulling. Het ging door toen een congreslid uit Paraguay naar sociale media ging om te hinten op plannen voor Bitcoin-integratie in een tweede wereldeconomie.

Maandag tweette Carlitos Rejala dat zoals hij lang geleden al aangaf, moet zijn land hand in hand gaan met de nieuwe generatie. Het moment is gekomen, hun moment, volgens Rejala. Hij gaf verder aan dat ze deze week starten met een belangrijk project om Paraguay voor de ogen van de wereld te innoveren. De echte die supersnel zal stijgen. Bovendien werd Bukele voor zijn voorbeeld bedankt door Rejala.

Echter, El Salvador’s omhelzing van Bitcoin kan een prijs hebben, zoals gemeld door Cointelegraph. Commentatoren raakten in reactie daarop het autoritaire leiderschap van Bukele, samen met mogelijke kinderziektes als gevolg van een economie die de Amerikaanse dollar gebruikt. Er zijn mogelijk grotere krachten in het spel volgens Caitlin Long, oprichter en CEO van Avanti Bank.

In een van de vele tweets over de stap schreef ze dat Bitcoin dictaturen hackt, net zoals BTC grote technologie hackt. Volgens Long maakt het Bitcoin niet uit waarom de president van El Salvador BTC wettig betaalmiddel wil maken. Het maakt niet uit, herhaalde ze.

Klassiek berensignaal voor shorts

Het zou eenieder vergeven zijn maandag te twijfelen over Bitcoin als je kijkt naar onmiddellijke prijsactie. BTC/USD is stevig aan het bereik gebonden, ondanks alle opwinding van de conferentie. En minus een reeks hogere hoogtepunten en hogere dieptepunten, wat een uitbraak zou kunnen signaleren. Recente pogingen om dit te doen zijn allemaal tot stilstand gekomen, door te ontsnappen aan een steeds kleiner wordende compressiewig waar de volatiliteitstrends tot bijna nul zijn.

Bitcoin handelde op iets meer dan $ 36.000 op het moment van schrijven. In sommige delen van de markt waren er zo goed als positieve signalen zichtbaar, nu de financieringspercentages daalden. Echter, andere luiden al aan de alarmbel. Shorttransacties op de grote beurs Bitfinex zijn zorgwekkend. Een stijging van shorts viel historisch gezien samen met grote volatiliteit, meestal neerwaarts.

Zoals het populaire Twitter-account Fomocap maandag opmerkte. Hij waarschuwde dat de plotselinge beweging van Bitfinex in shorts altijd iets betekent. Van de daling van 25 november tot de stijging van 19 en het stijgt weer, volgens Fomocpap. Dit zou de bestaande angsten versterken dat Bitcoin nog niet klaar is met zijn bearish terugtocht. Zoals Cointelegraph meldde, zijn de meningen verdeeld.

Terwijl anderen ervan overtuigd zijn dat dergelijke niveaus voorgoed onbereikbaar zijn, wachten sommigen op een terugkeer naar $ 20.000.

Ether richt zich op parabolische beweging versus BTC

De pijn van Bitcoin kan nog de winst van altcoins zijn. De hoop blijft bestaan dat er nog steeds een opportunistisch “alt-seizoen” kan ontstaan. Met sommige cryptocurrencies die ondanks een dalende cryptomarktkapitalisatie aanhoudend opwaarts scoren. Ether (ETH) is van bijzonder belang deze week die zijn recente lokale hoogtepunten van 0,081 van vorige maand nadert tegen Bitcoin.

ETH/BTC zou klaar kunnen zijn voor een verdere uitbraak momenteel op 0,076. CEO van Three Arrows Capital, Kyle Davies, ging zelfs zo ver dat hij de inkomende beweging als ‘parabolisch’ beschreef. Cobie, Blockfolio’s UpOnly-chatshowhost, antwoordde dat als .2 bereikt wordt zonder dat usd all time highs op beide activa maakt, hij zich gewoon niet meer bezig zal houden met crypto.

Hij legde hiermee het algemene gevoel van frustratie vast over de huidige prijsactie onder handelaren. Begin 2018 bereikte ETH/BTC zijn hoogste punt ooit van 0,123 en is sindsdien niet meer in de buurt van die niveaus gekomen. De meerderheid van de top 50 cryptocurrencies zag op maandag volgens marktkapitalisatie bescheiden winsten terwijl Bitcoin twijfelde.

Tegelijkertijd presteerden sommige beter, waaronder Solana (SOL) met 10% rendement en Tezos (XTZ) met 12%. Handelaar Josh Rager voorspelde zondag over de vooruitzichten van SOL dat hier wat meer opwaarts gezien zou kunnen worden. Vooral als Eth/BTC standhoudt, volgens Rager.

Hoogste uitstroom van 2021 gehaald door miners

Met een bescheiden stijging van 125 exahashes per seconde (EH/s) naar 134 EH/s in de afgelopen dagen, vertoont de hash-snelheid van Bitcoin tekenen van herstel. Bij de volgende geautomatiseerde aanpassing over vijf dagen zal de moeilijkheidsgraad nog steeds met ongeveer 8% afnemen. Ter compensatie van een miner-shake-up die gepaard ging met recente volatiliteit.

Uit gegevens blijkt dat de ooit zelfverzekerde miners die de dip hadden doorstaan, hun bezit vorige week massaal hebben verlaagd. De minersaldi zijn met 5.000 BTC gedaald in vergelijking met een week geleden, een grote ommekeer zoals analist William Clemente III opmerkte. In wat de grootste enkele uitstroom van 2021 was, verliet 3.012 BTC de grootste mijnpool Poolin op 3 juni. Een dag later verhuisde nog eens 2.501 BTC.

Analist Lex Moskovski erkende in zijn commentaar echter dat de fondsen mogelijk niet zijn verkocht. Hij tweette dat het geen teken is om te verkopen, zelfs als deze dag 3X van de uitstroom op deze manier ziet.

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce