Geely, fortune 500-bedrijf, lanceert een joint blockchain-onderneming in China

De Concordium Foundation, de Zwitserse blockchain-ontwikkelaar voor ondernemingen, heeft een joint venture-overeenkomst getekend met het Chinese conglomeraat van $ 200 miljard. Dit Chinese conglomeraat, de Geely Holding Group, is de grootste aandeelhouder in Volvo en een Fortune Global 500-bedrijf. Operationeel zal de joint venture gezamenlijk beheerd worden door beide bedrijven.

Echter, de joint venture zal voor 80% eigendom zijn van Geely en voor 20% van Concordium. Het doel van de onderneming is om Chinese bedrijven en klanten toegang te bieden tot nieuwe op blockchainplatforms gebaseerde bedrijfsmodellen. En tot gedecentraliseerde applicaties, of DApps, die in verschillende industrieën ingezet kunnen worden.

Concordium is, zoals eerder gemeld, een openbare en toestemming loze laag 1-blockchain met een gebruikersidentificatie laag op protocolniveau die wordt beschermd door zero-knowledge proofs. Dit ondersteunt gecodeerde overdrachten en privacy tussen gebruikers. Toch is ook een functie van Concordium de levering van een reeks on-chain anonimiteit intrekkingen.

Hiermee kan een overheid de anonimiteit van gebruikers op verzoek verwijderen. Wat het bestaan van deze functie aangeeft is dat het gebruik van Concordium afgestemd is op bedrijven die legaal moeten kunnen opereren in streng gereguleerde omgevingen. Het is een handeling tussen privacy en compliance. Beni Issembert, chief marketing officer van Concordium, legde het in een gesprek met Cointelegraph uit.

Issembert zei dat ondernemingen en de zakenwereld het moeilijk vinden om technologieën te omarmen zonder privacy gerichtheid. Daarom is bij Concordium een open en toestemming loze technologie ontwikkeld die zich kan aanpassen aan de behoeften van de onderneming. De gebruiker kan zijn privacy tegelijkertijd behouden, maar niet als hij een slechte speler is.

De hoofdleidinggevenden en bestuursleden van Concordium zijn afkomstig van bedrijven zoals Volvo, Ikea, Saxo Bank, Mastercard en anderen. Zij bieden een reeks brancheverbindingen die vroege projecten, partnerschappen en use-cases voor het blockchain-protocol kunnen bevorderen. De joint venture van Concordium en Geely zal goedkeuring door de regelgevende instanties moeten afwachten.

Er wordt verwacht dat de gezamenlijke activiteiten van Concordium en Geely dit jaar operationeel zullen zijn. Hierbij zullen zij zich concentreren op het helpen van zakelijke klanten bij het implementeren van nieuwe technologieën over digitale identiteit, regtech en privacy verbeteringstechnologieën. Ook zal De joint venture samenwerken met een fintech-gericht bedrijf genaamd Genius & Guru.

Dit bedrijf is volledig eigendom van Geely en heeft al geïnvesteerd in financiële instellingen en fintechs in Chinese steden zoals Peking en Shanghai, evenals in Kopenhagen, Denemarken. Daniel Donghui Li, de CEO van Zhejiang Geely Holding Group, gaf in een verklaring aan dat hij gelooft dat het gebruik van de blockchain-technologie van Concordium zal helpen om industrie standaarden op de Chinese markt te stellen.

Bovendien zal het een geavanceerde infrastructuur bieden voor verschillende blockchain-toepassingen. Li gaf aan dat door hun krachten te bundelen in China, zij deze technologie verder zullen toepassen en ontwikkelen. Verder zullen zij wegen verkennen om een toonaangevende blockchain-industrie-ecologie op te bouwen om de kosten van vertrouwen te verlagen. Bovendien zullen zij bedrijven toegang bieden tot een platform met de tools die ze nodig hebben om samen blockchain-gebaseerde applicaties te ontwikkelen.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.