Search
Close this search box.

Geldmaat bevestigt: Geen crypto-toepassing voor geldautomaten

Toen wij vanmorgen vernamen dat Geldmaat met drie grote banken afspraken had gemaakt over het vervangen en deels herplaatsen van de huidige geld-automaten gingen onze gedachten direct uit naar Amerika en Azië, waar op grote schaal Bitcoin-voorzieningen in geldautomaten worden aangebracht. Zou dit in Nederland ook gaan gebeuren? Wij namen contact op met een woordvoerder van Geldmaat en vroegen het haar.

Geldmaat voorziet geen Bitcoinfaciliteit

Het antwoord was helder. De operatie waar Geldmaat (nu nog Geldservice Nederland geheten) voor staat is geen vervanging maar recycling. Men gaat de bestaande geldautomaten waar nodig repareren en van het nieuwe uniforme uiterlijk voorzien. Daarnaast past Geldmaat een software-update toe.

Geen Bitcoinfaciliteit in geldautomaat Geldmaat
De Geldmaat krijgt wel een kenmerkende look maar geen Bitcoinfaciliteit

Gentlemen’s agreement tussen Geldmaat, DNB en banken

Verder gaf de woordvoerster aan dat DNB, de banken en Geldmaat een gentlemen’s agreement hebben gesloten. Dit houdt in dat zij ernaar streven om binnen een afstand van 5 kilometer een geldautomaat te bieden. In sommige gebieden, waar nu meerdere geldautomaten van verschillende banken bij elkaar zijn, worden er dus automaten weggehaald. Geldmaat recyclet ook deze geldautomaten. Zij plaatst deze terug in buitengebieden waar de afstand tussen twee automaten (veel) groter is dan 5 kilometer.

Geen Bitcoinfaciliteit voorzien in de toekomst

Desgevraagd bevestigde de woordvoerder van Geldmaat dat zij na de renovatie ook met een vervangingsprogramma gaan starten. Voor de nieuw aan te schaffen geldautomaten is er ook (nog) geen Bitcoinfaciliteit voorzien. Uiteraard hebben wij gevraagd om ons op de hoogte te houden zodat we de cryptoclan direct kunnen informeren als dit verandert.

 

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.