Gezocht een crypto-expert om in dienst te treden bij de Israëlische Mossad-inlichtingendienst

Mossad heeft een vacature geplaatst voor een expert in cryptocurrencies die ten minste drie jaar ervaring heeft in de fintech-ruimte. Mossad is de nationale inlichtingendienst van Israël. Volgens de geschetste vereisten moet de kandidaat diepgaand technologisch inzicht en expertise hebben in de wereld van fintech, e-commerce, DEF en digitale valuta.

De rol omvat het leiden, initiëren, plannen en begeleiden van systeemontwikkelingsactiviteiten, geeft de beschrijving beknopt aan. De omschrijving is ruim genoeg voor lokale media om zijn eigen interpretatie te geven van waar Mossad precies een crypto-expert voor zoekt. Zoals Ynet bijvoorbeeld, de grote Israëlische nieuwssite.

Deze beweert dat de Mossad waarschijnlijk geïnteresseerd is in het gebruik van cryptocurrencies voor anonieme betalingen aan zijn tussenpersonen of voor de aankoop van apparatuur. Veel van de recente crypto-gerelateerde betrokkenheid van de Israëlische staat was gericht op de populariteit van Bitcoin (BTC). Verder ook de bekendheid van andere cryptocurrencies bij de militante vleugel van Hamas.

Hamas is eigenlijk de regerende autoriteit van de Gazastrook in Palestina. Deze organisatie heeft de afgelopen jaren geprobeerd haar financiële isolement te doorbreken door crypto te gebruiken voor haar fondsenwervingscampagnes op sociale media. De organisatie wordt door meerdere landen geheel of gedeeltelijk als terroristische organisatie aangemerkt.

Naar verluidt had de organisatie haar crypto-fondsenwervingsinspanningen versneld in de nasleep van de verwoesting van de Gazastrook in mei. Hierna ondertekende Benny Ganz, de Israëlische minister van Defensie, vorige maand een bevel dat de Israëlische veiligheidstroepen machtigt om cryptocurrency-accounts in beslag te nemen waarvan wordt aangenomen dat ze verbonden zijn aan de militante vleugel van Hamas.

Naar verluidt waren wallets die verbonden waren aan zowel Hamas als de aan Iran gelieerde al-Nasser Salah al-Deen Brigades erin geslaagd om bijna 3370 BTC op te halen over een periode van vier jaar. Dit volgens een vorig jaar gepubliceerd ICD-ICT-rapport.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.