Global X, fondsbeheerbedrijf, dient aanvraag bij de SEC in voor een Bitcoin ETF

Global X Digital Asset, de in New York gevestigde fondsbeheerder, heeft een aanvraag ingediend voor een Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) bij de Securities and Exchange Commission van de Verenigde Staten. De aanvraag, ingediend op woensdag, geeft aan dat de voorgestelde Global X Bitcoin Trust, indien goedgekeurd, zou worden verhandeld op de Cboe bZx-beurs.

De Global X Bitcoin Trust is een statutaire trust van Delaware die midden juli van dit jaar werd opgericht. Als beheerder van de trust zou de Bank of New York Mellon dienen. Volgens de aanvraag is de beleggingsdoelstelling van de Trust gericht op het weerspiegelen van de prestaties van de prijs van Bitcoin, verminderd met de kosten van de activiteiten van de Trust. De Trust zal niet proberen de prestaties van een benchmark of index te weerspiegelen, luidt de aanvraag.

Via een niet nader genoemde BTC-bewaarder zouden beleggers in het fonds, of hun geautoriseerde financiële agenten, Bitcoin van de trust ontvangen. Global X geeft aan dat de bewaarder een trustmaatschappij met beperkte doelen is, hoewel niet bij naam genoemd. De bewaarder is door het New York State Department of Financial Services geautoriseerd om diensten voor de bewaring van digitale activa te verlenen.

De trust zelf zal niet rechtstreeks Bitcoin kopen of, behoudens een liquidatie of buitengewone omstandigheden die hierin worden beschreven, verkopen, bepaalt de indiening. De sponsor van de trust, Global X Digital Assets, is aangesloten bij Global X Management Company, ook bekend als Global X, en Mirae Asset Global Investments. Deze laatste beheert wereldwijd activa waarvan de waarde in maart 2021 meer dan $ 560 miljard bedroeg en is gevestigd in Seoul, Zuid-Korea.

Greg King, CEO van Osprey Funds, betoogde eerder deze week dat het hoge aantal Bitcoin ETF-aanvragen in de VS eerder dit jaar heeft bijgedragen aan de buitengewone bull run van Bitcoin in 2021. Voor King heeft de aanhoudende terughoudendheid van de SEC om een crypto-ETF goed te keuren een rol gespeeld in de daaropvolgende prijsdaling van de munt. Naast agressieve regelgevende opmerkingen in de VS over verschillende crypto-activa zoals stablecoins.

2022 zou het vroegst zijn dat de Amerikaanse toezichthouder een Bitcoin ETF-aanvraag zou goedkeuren, heeft King gesuggereerd.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.