Search
Close this search box.

Globant, $ 8,6 miljard IT-bedrijf, onthuld als de nieuwste institutionele koper van Bitcoin

Globant, het grote IT-conglomeraat, is het nieuwste grote bedrijf geworden dat in Bitcoin (BTC) investeert. Zo blijkt uit aanvragen bij de Securities and Exchange Commission van de Verenigde Staten. In een verklaring aan de SEC op dinsdag verklaarde het bedrijf zijn crypto-activa-aankopen voor de eerste drie maanden van het jaar. Hierin staat dat tijdens het eerste kwartaal van 2021, het bedrijf in totaal $ 500.000 aan crypto-activa kocht.

Deze bestonden uitsluitend uit Bitcoin. Naast licenties, klantrelaties, klantcontracten en niet-concurrentiebedingen in het bezit van het bedrijf, werden de crypto-investeringen en -uitgaven van het bedrijf vermeld onder de ‘immateriële activa’. Doordat Bitcoin “geen fysieke vorm heeft en er geen limiet is aan de gebruiksduur”, beschouwt Globant het als een immaterieel actief, verklaarde het bedrijf.

Eventuele winsten op digitale activa niet zullen worden erkend totdat ze zijn verkocht, voegde het bedrijf eraan toe. Globant is een IT- en softwareontwikkelingsbedrijf opgericht in 2003. Het is voornamelijk actief in Latijns-Amerika, maar heeft ook kantoren in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het bedrijf heeft de kostenbasis niet onthuld die voor zijn BTC-voorraad is betaald.

Ondanks de onthulling van de aanwezigheid van Bitcoin op zijn balans. Alle BTC-aankopen, met de aankopen in het eerste kwartaal, zouden vanaf de tweede week van februari momenteel verlies lijden. Vele beursgenoteerde bedrijven hebben momenteel verlies gelden vanwege hun BTC-aankopen. Ondanks tal van deze bedrijven de afgelopen maanden BTC hebben gekocht.

Zes beursgenoteerde bedrijven staan momenteel in het rood over hun BTC-acquisities nu Bitcoin is teruggekeerd naar het prijsniveau van begin februari, volgens Bitcoin Treasuries. Nexon, het Japanse online gamingbedrijf, kondigde op 28 april zijn aankoop van $ 100 miljoen aan BTC aan, waarbij de Bitcoin nu $ 67 miljoen waard is. Een dochteronderneming van de Noorse energiegigant Aker, Seetee, onthulde begin maart een Bitcoin-aankoop van $ 58,6 miljoen.

Deze is dinsdag tot $ 44,9 miljoen in waarde gedaald. Meitu, het Chinese technologiebedrijf, dat in maart en april $ 49,5 miljoen aan Bitcoin-aankopen aankondigde, heeft de waarde van zijn crypto-bezit zien krimpen tot $ 36 miljoen. Financieel adviesbureau Brooker Group ervaart ook een waardedaling van $ 2 miljoen lager dan zijn $ 6,6 miljoen BTC-aankoop. Phunware, het zakelijke cloudplatform, heeft tegelijkertijd de waarde van zijn $ 1,5 miljoen Bitcoin-voorraad met een derde zien dalen sinds de aankoop.

BlackRock, multinationale investeringsmaatschappij, lijkt ook 33% van zijn $ 360.000 BTC-acquisitie te hebben verloren. Het bedrijf verwierf de positie echter in maart als winst uit een futures-transactie die het in januari aanging. Dit betekent dat BlockRock geen fiat heeft uitgegeven om zijn cryptovaluta te accumuleren.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.