Grayscale dumpen naar verluidt enorme stakes in XRP, XLM

De digital asset manager heeft zijn bezit aan beide cryptocurrencies aanzienlijk verminderd.

Update 12.31.2020 om 15:49 ET.  Grayscale heeft Cointelegraph duidelijk gemaakt dat het fonds geen posities in XRP of XLM heeft geliquideerd, ondanks de dataset die Bybt op 30 december publiceerde. Grayscale’s commentaar is hier beschikbaar.

Werelds grootste digitale vermogensbeheerder, Grayscale Investment’s, heeft naar verluidt een aanzienlijk deel van zijn XRP- en XLM-holdings gedumpt.

Gegevens van een handelsplatform voor cryptocurrency-futures, Bybt, laten zien dat de XRP-posities van Grayscale op 29 december met meer dan 9,18 miljoen zijn afgenomen, waardoor de totale positie op 26,45 miljoen XRP komt, wat op het moment van schrijven $ 5,77 miljoen waard is.

Grayscale zou op dezelfde dag naar verluidt meer dan 9,74 miljoen Stellar Lumens of XLM hebben geliquideerd, waardoor het totale bezit op 9,19 miljoen XLM komt, of $ 1,27 miljoen tegen de huidige prijzen.

​​Momenteel bedraagt het beheerd assets van Grayscale $19,26 miljard, waarbij Bitcoin (BTC) 87% van het totaal uitmaakt.

Grayscale’s schijnbare verkoop van XRP kwam een ​​week nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, of SEC, een rechtszaak had aangespannen tegen Ripple Labs. Het nieuws veroorzaakte een golf van schrapping van grote beurzen, waaronder Coinbase en Bittrex, aangezien de prijs van XRP met 60% daalde.

Ripple heeft gezworen terug te vechten tegen de beschuldigingen van de SEC en heeft er bij marktdeelnemers op aangedrongen geen conclusies te trekken over de vermeende beveiligingsstatus van XRP totdat hun kant van het verhaal duidelijk wordt.

Het is niet moeilijk in te zien waarom Grayscale zich distantieert van Ripple, met al het regelgevende toezicht rondom de cryptocurrency. Het is echter niet helemaal duidelijk waarom de fondsbeheerder tegelijkertijd zijn blootstelling aan XLM heeft verlaagd.

Zoals blijkt uit recente gegevens die aantonen dat Grayscale zijn positie in XRP en XLM daadwerkelijk heeft vergroot na hun recente prijsdalingen, zouden de verhuizingen een tijdelijke herverdelingsstrategie kunnen zijn.

Stellar werd mede opgericht door Jed McCaleb, een softwareontwikkelaar die deel uitmaakte van het oprichtende team van Ripple voordat hij het project in 2014 verliet. De openbare XRP-portemonnee van McCaleb bevatte vanaf 9 december meer dan 251 miljoen XRP.  Hij heeft naar verluidt sinds begin 2016 honderden miljoenen dollars aan XRP verkocht.

Grayscale en Stellar reageerden niet onmiddellijk op verzoeken om commentaar.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.