Search
Close this search box.

Gridlock Crypto Wallet: beter dan een hardware wallet?

Gridlock, een snelgroeiende blockchain-startup, heeft een sociale herstelportemonnee ontwikkeld met cold-wallet en hot-wallet bruikbaarheid, zo eenvoudig dat iedereen zijn crypto veilig kan houden.

Crypto-portemonnee-hacks zijn een veelvoorkomend twistpunt sinds de geboorte van Bitcoin. Met miljarden dollars die door de jaren heen zijn gestolen, wordt de behoefte aan beveiliging van uw activa steeds duidelijker. Ondanks dat het cryptolandschap de afgelopen jaren volwassen is geworden met meer investeringen in de ruimte, lijken verliezen nog vaker voor te komen. Betere beveiliging moet een prioriteit zijn.

Gridlock heeft een crypto-portemonnee ontworpen die zich richt op beveiliging. Het is een nieuw type hot wallet met verbeterde beveiligingsfuncties. De persoonlijke sleutel van een gebruiker wordt in vijf stukken gesplitst om een ​​enkel storingspunt te elimineren. Deze worden verdeeld tussen de gebruiker, Gridlock en vrienden. Het nieuwe model van Gridlock laat zien dat seed-frases een gedateerd concept zijn. Ze zijn een uitdaging om te beheren en aansprakelijkheid voor de eigenaar en hun veiligheid. Dit risico is niet de enige zorg met hot wallets, maar iets dat nog steeds problemen en miljoenen aan verloren of gestolen cryptocurrencies veroorzaakt.

Als een privésleutel wordt bewaard op een apparaat dat is verbonden met internet, loopt deze gevaar. Experts merken dit probleem op en kiezen vaak voor hardware crypto wallets of ‘cold storage’ om zorgen over hacks weg te nemen. Koude opslag heeft meestal de voorkeur omdat het fysiek is en losgekoppeld van internet, maar er zijn nog steeds veel risico’s bij koude opslag. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als de cold wallet wordt vernietigd? Voor degenen met koude opslag, wanneer was de laatste keer dat u herstel beoefende? Cold wallets werken voor degenen die vertrouwd zijn met complexe technologie, maar het is riskant en vervelend om persoonlijk eigendom van crypto-beveiliging op zich te nemen. Gridlock lost dat op.

Dus, hoe bestrijdt Gridlock crypto-portemonnee de problemen die worden benadrukt met bestaande methoden voor crypto-opslag? Ten eerste is het een mobiele app voor iOS en Android, wat betekent dat gebruikers overal toegang hebben tot hun crypto en bij verlies kunnen herstellen naar een nieuw apparaat. Mis nooit meer een belangrijk evenement omdat je geen toegang hebt tot je crypto. Dit klinkt misschien als een beveiligingsfout, maar wees gerust, alleen het apparaat waarop de portemonnee momenteel is geregistreerd, kan transacties ondertekenen.

Om een ​​portemonnee over te zetten naar een nieuw apparaat of iets te doen met accountbeveiliging, heeft de gebruiker trouwens toestemming nodig van zijn vrienden (guardians). Sociaal herstel is een functie die Ethereum-oprichter Vitalik Buterin voorstaat. Het moet echter op grote schaal worden toegepast in crypto-wallets voordat het publiek veilige en herstelbare opslag kan hebben. De sociale hersteltechnieken van Gridlock optimaliseren de trend die is ingezet door bedrijven als Argent, wiens portemonnee met alleen Ethereum enige weerslag heeft gekregen. Gridlock crypto-portemonnee biedt flexibiliteit en een verscheidenheid aan tokens.

Gridlock guardians hebben een groot aantal functies die ze ideaal maken voor beveiliging: sociaal herstel, bewaking van verdachte activiteiten en niet-bewarende hosting van sleutels. Met drempelhandtekeningen moet een hacker meerdere apparaten compromitteren om geld te stelen, omdat cryptosleutels over hun netwerk zijn verspreid. Alleen de netwerkeigenaar kan de stukjes bij elkaar brengen om transacties te doen.

Dankzij Guardian Recovery kan elk onderdeel van een Gridlock network worden hersteld of vervangen als het zoekraakt. Het concept van sleutelsplitsing is eerder gezien, zoals in Shamir’s Secret Sharing. Gridlock brengt echter een beveiligingslek naar voren in deze andere technologieën: de sleutel wordt op één locatie gesplitst en vervolgens gedistribueerd. Ze lossen dit op met Distributed Key Generation. Gedeeltelijke sleutelgeneratie vindt plaats op elk apparaat en alle apparaten communiceren vervolgens om de officiële cryptosleutel af te leiden. Met deze methode is de sleutel nooit op één plaats, zelfs niet tijdens de eerste generatie.

Gridlock combineert de voordelen van koude en warme portefeuilles en elimineert de nadelen. Zou Gridlock eindelijk de code op crypto-beveiliging kunnen kraken? De app is gratis te gebruiken, gebruiksvriendelijk en benadrukt eenvoud als een van de belangrijkste ontwerpconcepten.

De CEO van Gridlock, Derek Rodriguez, deelt hoe een persoonlijk verlies van geld hem inspireerde om het bedrijf te starten: “In 2009 heb ik Bitcoin gedolven en verloor ik wat vandaag het equivalent van $ 3 miljoen zou zijn.” Hij gaat verder met te zeggen: “bijna iedereen die ik spreek heeft of kent iemand die hun cryptocurrency is kwijtgeraakt. Ik wilde iets ontwerpen dat elk enkel storingspunt in de beveiliging verwijdert, en Gridlock doet precies dat”.

Gridlock crypto-portemonnee biedt momenteel opslag van Ethereum, Solana, veel ERC20-tokens en zelfs NFT’s. In de nabije toekomst komen er nog veel meer munten en natuurlijk DeFi-integratie in de hele ruimte. Het team werkt er hard aan om deze technologie naar de massa te brengen, want het is precies wat de cryptowereld mist.

Eenvoudig en veilig eigendom is nodig in de crypto-ruimte en Gridlock heeft hun oplossing aangeboden. Zorg ervoor dat je hun website bezoekt en de app hier gratis installeert.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.