Groen licht van toezichthouders voor medeoprichter van Xapo voor nieuwe crypto-startup

Het nieuwste project van Federico Murrone, een van de medeoprichters van wallet-provider Xapo, heeft het groene licht gekregen van de financiële toezichthouder van Liechtenstein. Toestemming werd verleend voor zijn nieuwe startup Lirium om zijn crypto-oplossing te bieden aan banken, fintechs en marktplaatsen over de hele wereld.

Lirium is de naam van het project en het biedt een plug-and-play backend-oplossing die bedoeld is om verschillende partners in staat te stellen crypto in hun productaanbod op te nemen. Of het nu neobanken, fintech-bedrijven of traditionele banken zijn. Dergelijke partners kunnen zonder de hoofdpijn van het zelf ontwikkelen van technische mogelijkheden of transacties met nalevingszaken, crypto opnemen in hun productenaanbod.

Deze oplossing bestrijkt het hele scala van hun wettelijke, technische, operationele en beveiligingsbehoeften. Zo elimineert Lirium de noodzaak voor bedrijven om crypto-liquiditeit te beheren of hun eigen beveiligingsmaatregelen te implementeren. Hopelijk zullen de barrières weggenomen worden door de gereguleerde levering van Lirum’s backend-oplossing voor verschillende neobanken, banken of marktplaatsen.

Want ze kiezen ervoor om hun klanten in staat te stellen crypto te kopen, verkopen, verzenden en veilig op te slaan. Het doel van de oplossing is om de kloof tussen steeds populairder wordende neobanken, verschillende digitale portemonnees en mobiele apps en de cryptosector te helpen overbruggen, heeft Murrone benadrukt. Door goedkeuring van de Liechtensteinse Autoriteit voor Financiële Markten (FMA) voor Lirium betekent het dat de partners van het nieuwe project zelf geen vergunningen hoeven te verkrijgen in hun rechtsgebieden.

Lirium moest bewijzen dat het kan voldoen aan een groot aantal Europese nalevings- en wettelijke normen op het gebied van gegevensbeveiliging, governance, de bescherming van klantengelden en klantrechten. Dit bewijs was nodig om het groene licht van de FMA te krijgen. Lirium moet al het geld van klanten gescheiden houden van zijn eigen geld, moet onderworpen zijn aan voortdurende audits en toezicht, en een team in dienst houden dat grondig is doorgelicht op zijn ervaring en reputatie.

Dit zijn sommige van deze vereisten. Het Lirum-team bestaat uit Martin Kopacz, die de Chief Operating Officer van het bedrijf wordt, eerder Chief Compliance Officer bij Xapo, naast Murrone, die de CEO is van Lirium. In de Europese Economische Ruimte is de FMA van Liechtenstein ook een voorstander geweest van tokenized aandelenaanbiedingen. En de FMS blijft de gevestigde positie van het land als crypto- en blockchain-vriendelijke jurisdictie versterken.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.