Grootste bank in Belarus wilt crypto exchange starten

Naar verluidt lanceert de grootste bank van Wit-Rusland een crypto uitwisselingsdienst

Het grootste financieel instituut van Wit-Rusland, Belarusbank, is volgens wat er gezegd wordt, een cryptovaluta uitwisselingsdienst aan het uitbrengen. De informatie komt uit een bericht van 12 november van lokaal nieuwsagentschap, Prime Press. Hieruit valt te halen dat Belarusbank een dienst uitbrengt die gebruikers toestaat cryptovaluta uit te wisselen met een Visa-betaalkaart.

De nieuwe dienstverlening maakt het, naar verluidt, mogelijk crypto te verhandelen met fiatgeld zoals de Wit-Russische roebel, Amerikaanse dollar en de euro. Er wordt gezegd dat de leidinggevenden van de Belarusbank hebben aangegeven dat de lancering van de nieuwe cryptodienst samenvalt met hun digitaal transformatieprogramma. De aankondiging hiervan is al enkele jaren terug gebeurd.

Naar verluidt is de nieuwe dienst beschikbaar voor burgers van Rusland en Wit-Rusland. Volgens het bericht is de bank in de nabije toekomst van plan de dienst uit te breiden met landen die deze dienst ondersteunen. Verder zullen ook andere type cryptovaluta toegestaan worden tot de dienst. Volgens het bericht is de nieuwe optie van de Belarusbank ontstaan uit een samenwerking met lokale crypto-betalingsoperator Whitebird.

Voordat de nieuwe dienst geïntroduceerd werd, hadden beide bedrijven naar verluidt een samenwerkingsverband afgesloten in 2018 om gezamenlijk de crypto industrie te verkennen. Voor zover bekend, is Belarusbank een van de eerste banken in Wit-Rusland die zich inspant voor het uitbrengen van zijn eigen crypto dienst. De eerste aankondiging van de plannen voor het opzetten van een crypto uitwisseling dateert van begin 2019.

De ontwikkeling van crypto business in Wit-Rusland wordt ondersteund door de lokale cryptovriendelijke wetgeving. Zoals eerder bericht, heeft President Alexander Lukashenko van Wit-Rusland eind 2017 een concept decreet ondertekend die het gebruik van digitale valuta legaliseert.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo