Grootste Twitter hack ooit: dit moet je weten

Tijdens de nacht van woensdag 15 juli op donderdag 16 juli werd Twitter gehackt en werden velen prominente accounts overgenomen. Accounts van verschillende beroemdheden, politici, entrepreneurs en bedrijven waren het doelwit, waaronder Elon Musk, Barack Obama, Kanye West, Bill Gates, Warren Buffett, Uber en Apple.

TIP!
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo!
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo! Show Less

De Twitter hack: de details

Volgens CBS News is dit één van de grootste hacks in de geschiedenis van Twitter. Het speciale van deze hack is dat er toegang tot accounts werd verkregen via een “admin tool” van het netwerk van het bedrijf. Hierdoor is er ook een grote bezorgdheid ontstaan wat betreft het feit dat Twitter personeel klaarblijkelijk toegang heeft tot diezelfde, prominente accounts.

Twitter geeft aan dat er in totaal op zo’n 130 accounts gedoeld werd. Op de gehackte accounts verschenen soortgelijke tweets waarin werd gezegd dat ieder bedrag dat verstuurd zou worden naar genoemd Bitcoin adres, verdubbeld teruggestuurd zou worden. Naar verluidt zouden er ongeveer 300 gebruikers Bitcoin (BTC) naar de adressen gestuurd hebben, waarmee de hackers meer dan 11,5 BTC hebben buitgemaakt. Op woensdag had 1 BTC een gemiddelde waarde van ongeveer $9.217 dollar, wat een totaal zou zijn van bijna $106.000 dollar.

Vooralsnog lijkt het voornaamste motief financieel te zijn geweest, maar het is nog niet duidelijk of de hackers ook gebruik hebben gemaakt van hun toegang tot de privé berichten van deze accounts.

Wat gebeurt er nu?

De hack veroorzaakte veel kritiek op het beveiligingsbeleid van Twitter. Ook zijn Letitia James, een advocaat uit New York, en de FBI afzonderlijk van elkaar een onderzoek gestart. Volgens James zijn er miljoenen Amerikanen die vertrouwen op Twitter om het nieuws te lezen, deel te nemen in het publiekelijke debat en om direct van politici, activisten en leidende entrepreneurs te horen. De hack geeft aanleiding tot bezorgdheid in hoe platformen zoals Twitter het publiekelijke debat kunnen beschadigen.

Bitcoin toekomst
Via: pexels.com | Worldspectrum, CC

De impact op de koers

Alhoewel velen zich zorgen maken om de reputatie van Bitcoin na de hack, is dit volgens technische indicatoren slechts het begin. Op donderdag viel de waarde van Bitcoin met 1,9%, waardoor het akelig dichtbij het belangrijke support level van $9.000 dollar kwam. Volgens Matt Maley, chief market strateeg voor Miller Tabak + Co., zou een daling naar onder de $9.000 dollar argwaan opwekken.

Daarbij komt dat een indicator dat op- en neerwaartse verschuivingen meet, de GTI Vera Convergence Divergence Indicator, een “sell” alert hebben geactiveerd. Dit zou de eerste sinds begin juni zijn, toen Bitcoin er niet in slaagde om door de waarde van $10.000 dollar heen te breken.

NIEUW
Ledger Nano Wallets
Ledger Nano Wallets
Houd je cryptocurrency veilig met deze geavanceerde Premium hardware wallet
Houd je cryptocurrency veilig met deze geavanceerde Premium hardware wallet Show Less

In de dagen na de Twitter hack is de prijs van Bitcoin van $9.077 naar $9.190 gestegen (op het moment van schrijven) en daarmee lijkt het langzaam te herstellen. Over verdere ontwikkelingen van de koers houden wij je op de hoogte.


Volg CryptoClan op Facebook


Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce