Grote A16Z-stake, Coinbase heeft de indiening van de lijst met details over 2020-inkomsten gepubliceerd

Coinbase heeft een S-1-rapport ingediend bij de Securities and Exchange Commissio, waarin alle relevante gegevens worden vermeld die zou investeerders helpen bij het uitvoeren van due diligence bij het bedrijf. Omdat Coinbase van plan is om een directe notering op de aandelenmarkt na te streven, waardoor zijn bestaande aandelen op Amerikaanse effectenbeurzen zouden worden verhandeld

Coinbase onthult met dit document de eerste keer publiekelijk gevoelige details, zoals inkomsten en eigendomsstructuur. De beurs boekte een directe omzet van $ 1,1 miljard in 2020, een aanzienlijke stijging ten opzichte van $ 482 miljoen in 2019 dat blijkt uit de indiening. Transactiekosten die aan gebruikers in rekening worden gebracht, vormen ongeveer 96% van deze inkomsten, waarbij de rest komt uit abonnementsdiensten.

Uit de verkoop van Coinbase-activa om over-the-counter-transacties uit te voeren, werd nog eens $ 136 miljoen aan inkomsten gegenereerd. Het bedrijf heeft aanzienlijke bedrijfskosten, waarbij deze totaal in 2020 meer dan $ 880 miljoen bedroegen. Het merendeel hiervan was te wijten aan onderzoek en ontwikkeling, verkoop en algemene beheerskosten. $ 135 miljoen van de totale kosten worden echter bestempeld als transactiekosten. Deze bestaan uit vergoedingen voor blockchain-miners en transactiekosten, evenals staking en verificatiekosten, legt het prospectus uit.

Het is vermeldenswaard dat als gevolg van operaties in 2019, het bedrijf in feite $ 46 miljoen verloor. Doordat de omzet van $ 533 miljoen niet genoeg was om zijn $ 579 miljoen aan verliezen te dekken, voornamelijk veroorzaakt door administratieve en ontwikkelingskosten. Het nettoresultaat bedroeg $ 327 miljoen voor 2020.

Het is interessant op te merken dat voor 2020 de institutionele handel het grootste deel van zijn volume genereerde. Toch was de participatie van de detailhandel in het laatste kwartaal van 2020 sterker dan in voorgaande maanden. De eigendomsstructuur van Coinbase laat ten slotte zien dat de CEO, Brian Armstrong, slechts 11% van het bedrijf bezit. Echter, hij heeft een groter aandeel van Klasse B-aandelen die bestuursmacht hebben.

Marc Andreessen, algemeen vennoot en medeoprichter van durfkapitaalfirma a16z, bezit 24,6% van alle Klasse A-aandelen, die op de aandelenmarkten zullen worden genoteerd, blijkt uit de indiening. Medeoprichter van Coinbase en nu algemeen partner bij Paradigm Capital, Fred Ehrsam, bezit nog steeds 11,4% van de Klasse A-aandelen, los van 9% van de Klasse B-aandelen.

Leidinggevenden en directieleden bezitten in totaal afzonderlijk meer dan 53% van de aandelen van Klasse A en 54% van de aandelen van Klasse B. Andreessen en a16z lijkt de grootste individuele aandeelhouder te zijn, die klaar staan om het meeste te profiteren van de notering van Coinbase.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.