Grote bank van Thailand experimenteert met gedecentraliseerde financiering

Als onderdeel van haar bedrijfsuitbreidingsplan is, Kasikornbank of KBank, een van de grootste banken van Thailand, begonnen te experimenteren met DeFi-services. De gedecentraliseerde financiële verkenning van de bank wordt geleid door de technische dochteronderneming van KBank, Kasikorn Business Technology Group of KBTG. Volgens een rapport van Bangkok Post.

Ruangroj Poonpol, KBTG-voorzitter, zei in een reactie op de DeFi-plannen van KBank, dat DeFi dit jaar een belangrijke verkenning is voor de KBank Group. In de tweede fase van het digitale transformatieprogramma van het bedrijf, wordt het project onderzocht via KBTG, volgens de voorzitter. DeFi zou de sleutel kunnen zijn om de financiële inclusie van mensen in Thailand te verbeteren via toegang tot innovatieve financiële diensten, volgens Poonpol.

Hij voegde eraan toe dat DeFi ook economische waarde kan creëren voor Thailand, met deze door activa gedekte vorm. Wegens de interactie met activa uit de echte wereld, komt DeFi, gedekt door activa, met regelgevingshindernissen. Deelnemers uit de branche, zoals MakerDAO’s Rune Christensen, zijn inderdaad al begonnen te schreeuwen om betrokkenheid tussen DeFi-belanghebbenden en toezichthouders.

Als gedecentraliseerde financiering de overgang naar de gebruikelijke arena moet voortzetten. KBank wil zijn aanwezigheid in Zuidoost-Azië uitbreiden, nu DeFi-acceptatie op de agenda staat. Vooral in landen als Vietnam, waar ongeveer twee derde van de bevolking geen toegang tot een bank heeft. De DeFi-uitstap van KBank zit op de hielen van de dominantie van de bank in de digitale bankwereld van het land.

Naar verluidt is de tweede grootste Thaise geldschieter naar vermogen verantwoordelijk voor 40% van de digitale banktransacties van het land. Ook is het verantwoordelijk voor het grootste mobiele bankplatform in Thailand met meer dan 16 miljoen gebruikers op zijn app. KBank heeft ook een geschiedenis van crypto- en blockchain-acceptatie in Thailand, los van de geplande DeFi-experimenten.

De bank sloot zich in september 2018 aan bij Visa’s blockchain-gebaseerde B2B-oplossing voor grensoverschrijdende betalingstransacties. Ook exploiteert KBank, via haar KBTG-dochter, een digitaal handelsplatform samen met de Stock Exchange of Thailand.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.