Search
Close this search box.

Grote storing door Solana toegeschreven aan denial-of-service-aanval gericht op DEX-aanbod

Vorige week vond de initiële DEX-aanbod (IDO) van Grape Protocol plaats op 14 september. En een 17 uur durende storing, die Solana heeft toegeschreven aan een denial-of-service-aanval gericht op deze IDO. Bots spamden het netwerk toen Grape afgelopen dinsdag om 12.00 uur UTC zijn IDO lanceerde op de op Solana gebaseerde gedecentraliseerde uitwisseling (DEX) Raydium.

Zo luidt de verklaring van de Solana Foundation in een blogpost van 21 september. Met een transactiebelasting van 400.000 per seconde overweldigde de botting-activiteit het netwerk. Solana merkte hierbij op dat onbegrensde groei van de forwarder-wachtrijen en resource-zware blokken ertoe leidde dat een aantal vorken automatisch aan het netwerk werden voorgesteld.

Nadat het geheugen bijna vol was, leidde de aanval ertoe dat de validators van Solana’s netwerk crashten. Gedurende 14 en 15 september ging het netwerk als gevolg hiervan ongeveer 17 uur offline. Samen met Solana-ingenieurs en meer dan 1.000 validators werd het herstel geleid, waarbij een harde vork werd goedgekeurd na ondersteuning van 80% van de actieve stakers van het netwerk.

De Solana Foundation gaf aan dat het een gecoördineerde inspanning was van de gemeenschap. Niet alleen om een patch te maken, maar ook om 80% van het netwerk tot consensus te laten komen. Nadat Solana offline was gegaan, is het netwerk gepatcht, geüpgraded en hersteld naar volledige functionaliteit binnen 18 uur, schat de foundation.

De gemeenschap werkt nog steeds aan het verstrekken van een gedetailleerd technisch post-mortem- en hoofdoorzaakanalyserapport, voegde het bericht eraan toe. In de komende weken zal het rapport worden vrijgegeven. Sinds het bereiken van een recordhoogte van $ 213 op 9 september, heeft de prijs van Solana (SOL) bearish gepresteerd. SOL heeft zich sindsdien met 39% teruggetrokken, om van eigenaar te wisselen voor $ 129 op het moment van publicatie.

Na een razendsnelle paar maanden volgde de retracement voor SOL, waarbij het token met 565% steeg, vanaf het voor $ 32 op 31 juli verhandelde.

Lees de Solana verwachting hier.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.