Hacker steelt 44 miljoen aan ethereum van handelsplatform

Een hacker heeft 44 miljoen aan ethereum buitgemaakt nadat er ingebroken was in het Zuid-Koreaans handelsplatform Upbit.

[affcoups id=”2229″]

44 miljoen

De hacker heeft ongeoorloofde toegang gekregen tot het platform van Upbit, een Koreaans handelsplatform. Vervolgens heeft hij een buit gemaakt die omgerekend zo’n 44 miljoen waard is (342.000 ethereum-munten). De ethereum is overgemaakt naar een andere wallet, waarvan de eigenaar op dit moment onbekend is.

Het is niet heel waarschijnlijk dat de tegoeden nog teruggevonden gaan worden of dat er een dader aangewezen gaat worden.

Het is niet de eerste keer dat er dergelijke berichten naar buiten komen in de cryptowereld, maar deze grote hack is wereldnieuws geworden.

fraude met cryptovaluta en exit scam

Op slot

De handel op Upbit is inmiddels opgeschort, waarbij het nog even zal duren alvorens er weer gehandeld kan gaan worden.

De (crypto) tegoeden die nog bij het platform stonden, zijn overgemaakt naar een hardware-wallet, waar deze voorlopig veilig zijn. Hoe dit precies verder gaat is vooralsnog niet bekend. Wel zou het nog minstens twee weken duren alvorens het platform weer opengaat voor handel, als dat al gaat gebeuren…

Upbit gaat vergoeden

Upbit heeft in een verklaring aangegeven dat ze het bedrag gaan vergoeden uit eigen zak. Dat wil zeggen dat ze diep in hun zakken zullen moeten graven om de 44 miljoen op te hoesten en mensen die schade hebben geleden schadeloos te stellen.

[affcoups id=”3782″]

Los van de financiële schade is het voor een bedrijf als Upbit erg lastig om in de toekomst nog het vertrouwen van handelaren te winnen. Hoe de toekomst er dus verder uit gaat zien voor het Koreaanse platform is vooralsnog niet bekend en moet de tijd gaan uitwijzen.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.