Hapoalim, de Israëlische bank, sluit zich aan bij het blockchain-bankgarantieplatform

Bank Hapoalim , een van de grootste banken van Israël, heeft zich aangesloten bij een blockchain-gebaseerd platform. Dit platform is onlangs uitgebracht door IT-bedrijf Tata Consultancy Services, of TCS. Het platform van TCS, genaamd Digital Bank Guarantee, is gebaseerd op de Quartz-blockchain en richt zich op de digitale banksector in Israël.

De nieuwe tool zal banken zogenaamd helpen om de levenscyclus van bankgaranties, inclusief uitgifte, wijziging, beëindiging en inroeping, effectiever te beheren. Bankgaranties zijn een financiële waarborg die banken bieden, waarbij een geldverstrekker ervoor zorgt dat aan de verplichtingen van een debiteur wordt voldaan. Mocht een debiteur een lening niet afwikkelen, dan neemt de bank de kosten voor haar rekening.

Met deze oplossing zal er een speciaal knooppunt gecreëerd worden voor uitgevende instellingen om digitale garanties te verzenden. Het platform zal uiteindelijk worden uitgebreid naar andere use-cases dan bankgaranties, volgens TCS. CEO van Bank Hapoalim, Dov Kotler, gaf aan dat de Digital Bank Guarantee de bank in staat zal stellen om haar klantenbestand uit te breiden naar zowel bedrijven, kleine en middelgrote ondernemingen, als particulieren.

Het onveranderlijke aspect van blockchain-technologie wordt steeds populairder onder de financiële instellingen die te maken hebben met verschillende vormen van schulden. Grote Australische banken zijn al begonnen met de implementatie van distributed ledger technologie voor bankgaranties.

Drie van de Vier Grote banken van het land waren een nieuw bedrijf aan het vormen om bankgaranties te digitaliseren, werd eerder dit jaar door CoinTelegraph gemeld. De Australia and New Zealand Banking Group Limited, Commonwealth Bank of Australia en Westpac Banking Corporation hebben het Lygon blockchain-platform ontwikkeld, dat draait op de IBM Public Cloud.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.