Hedera maakt vorderingen in Afrika, terwijl Standard Bank Group node-operator wordt

Standard Bank Group is de eerste Afrikaanse node-operator op het Hedera-netwerk geworden. Standard Bank Group is de grootste bank van Afrika op basis van activa en werkt samen met het enterprise-grade gedistribueerde grootboektechnologieproject Hedera Hashgraph. Volgens een gezamenlijke aankondiging voegt de Afrikaanse bankgigant zich nu bij andere grote bedrijven zoals Google, LG en IBM als lid van de Hedera Governing Council. 

Standard Bank wordt ook een Hedera-node-operator ze zijn de eerste in Afrika die zich richten op het gebruik van DLT om knelpunten in de grensoverschrijdende handel op het continent te verminderen. In heel Afrika hebben innovaties op het gebied van binnenlandse betalingen geleid tot snellere en efficiëntere transactiesystemen. Deze vooruitgang moet zich echter nog vertalen naar de scène voor grensoverschrijdende betalingstransacties, met stablecoins waarvan al is vastgesteld dat ze het potentieel hebben om deze problemen op te lossen. 

Voor Ian Putter die hoofd DLT is en blockchain bij Standard Bank Group, maakt de samenwerking met Hedera deel uit van de focus van de bank op het gebruik van gedecentraliseerde technologie om de grensoverschrijdende handel in Afrika te verbeteren. Putter vertelde Cointelegraph dat de bank DLT beschouwt als een levensvatbare basislaag voor grensoverschrijdende ondersteuning in Afrika. Ook wordt het continent verbonden met partners in grote markten zoals China, en voegt eraan toe: 

“We hebben oplossingen in productie en werken samen met deze partijen om deze grensoverschrijdende handelsoplossingen op te schalen en te exploiteren. Een belangrijke focus voor ons is om door te gaan met het verkennen van en experimenteren met deze technologie, aangezien deze snel evolueert. Dit wordt gedaan door middel van partnerschappen en het gebruik van bestaande oplossingen om de implementatie en schaalvergroting te versnellen.” 

Putter benadrukte de groeiende belangstelling voor digitale valuta van centrale banken of CBDC’s als een aanwijzing voor het potentieel op DLT gebaseerde technologie om het wereldwijde bedrijfsproces te verstoren. 

Volgens Hedera CEO Mance Harmon staat Afrika klaar om een leidende rol te spelen bij het gebruik van DLT, en zegt hij tegen Cointelegraph: 

“Met diensten zoals M-Pesa die al op grote schaal worden gebruikt, zien we een bereidheid van Afrikaanse bedrijven om nieuwe technologieën zoals blockchain en gedistribueerde grootboektechnologie te omarmen om aan de veranderende behoeften van hun klanten te voldoen. Naast financiële diensten / DeFi zien we ook een sterke interesse van bedrijven in de regio om DLT in te zetten voor use cases in de gezondheidszorg, energiebeheer, identiteit en toeleveringsketens. ” 

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.