Hester Peirce zegt Gensler-bevestiging als SEC-voorzitter zou goed zijn voor crypto

Het staat bekend dat Hester Peirce van de Securities and Exchange Commission van de Verenigde Staten als een toezichthouder, consistente steun heeft getoond voor digitale activa. Dit is zo erg zelfs dat haar bijnaam “crypto-moeder” onwankelbaar is geworden. Peirce reageerde in een nieuw interview met de Thinking Crypto-podcast op de regelgevende benadering van de activaklasse in de Verenigde Staten tot nu toe.

Zij gaf het argument van mening te zijn dat ze de boot een beetje hebben gemist op crypto-gebied. En verder dat een groot deel daarvan voortkomt uit het niet bieden van duidelijkheid in hun regels. Haar eigen ervaring is dat deelnemers uit de branche zich aan de regels willen houden, maar vaak moeite hebben gehad om dit te doen zonder degelijke begeleiding, zei Peirce.

In tegenstelling tot het hardnekkige verhaal dat crypto op de een of andere manier onlosmakelijk verbonden is met illegaliteit en de wens om het systeem te slim af te zijn, legde zij uit. Ook vindt ze dat de SEC een goede kans maakt meer duidelijkheid te geven. En dat ze optimistisch dat ze eindelijk op dit punt zullen komen. Zij gaf aan dat de SEC op het punt staat een nieuwe voorzitter te krijgen, Gary Gensler, die zijn hoorzitting had voor de Senaat.

Het is een stap in het proces waarna erop gestemd moet worden. Gensler brengt echt diepgaande kennis van deze activaklasse met zich mee, indien hij wordt bevestigd en naar de SEC komt, legde Peirce uit. Voor het feit dat de benoeming van Gensler naar de Senaatsvloer wordt gestuurd, heeft de Senaatscommissie voor het bankwezen nu met 14-10 gestemd.

Dit vond plaats nadat twee Republikeinen zich bij 12 Democraten hebben aangesloten om de keuze te steunen. Gensler’s recente ervaring met het geven van cursussen over blockchain aan het Massachusetts Institute of Technology werd onderstreept door Peirce. Ook merkte ze op dat hij omringd is door mensen die enthousiast zijn over deze technologie.

Gensler begrijpt het positieve potentieel van de branche, evenals de behoefte aan meer duidelijkheid om de ontwikkeling ervan te vergemakkelijken, volgens Peirce. Ze gaf aan dat het erg nuttig zal zijn hem niet van deze dingen te hoeven overtuigen. Echter, Peirce merkte op dat, een aanzienlijke mate van dagelijkse continuïteit bij de SEC in haar interactie met de crypto-industrie verzekerd zal zijn, ongeacht wie de voorzitter is.

Hoewel de agenda voor het bureau door de voorzitter bepaald wordt en, in het geval van Gensler, verwacht kan worden dat hij een betere regelgevingsaanpak van crypto ondersteunt. Het hebben van een commissie van vijf leden is bedoeld om continuïteit in de tijd te hebben, legde Peirce uit. Zodat je geen enorme schommelingen in het beleid ziet.

Het is dus belangrijk voor mensen om te weten dat het werk van de commissie niet drastisch gaat veranderen als er een nieuwe voorzitter komt. De regelgevingsagenda kan nogal veranderen, echter zal het werk van de commissie, haar dagelijkse werk, doorgaan, ongeacht wie de voorzitter is, ging Peirce verder. Ook met een goed humeur, op deze toon van voorzichtig optimisme, merkte Peirce haar aanhankelijke bijnaam op in de Amerikaanse crypto-ruimte.

Zij gaf aan altijd te hebben genoten van het idee om een moeder te zijn, en dat ze geen moeder is in de echte wereld. Voor haar is het dus helemaal geen slechte zaak om moeder te zijn in de virtuele wereld. Echter, ze duwde zich snel voorzichtig terug tegen alle ongewenste consequenties. Hierbij gaf zij haar mening dat het heel belangrijk is om nee te zeggen en dat toezichthouders niet je ouders kunnen zijn.

Ze gaf verder aan dat je ouders je beslissingen niet voor je neemt en je niet uit de nood zullen helpen als je in de problemen komt. Peirce gaf aan een voorstander te zijn van het vermogen van mensen om te investeren in de activaklassen die zij waardevol achten, ongeacht hun einddoelstellingen. Zij benadrukte echter geen voorstander te zijn van een bepaalde activaklasse.

Toen ze bij George Mason was, zei ze dat ze een groot voorstander is van de kracht van decentralisatie en dat cryptocurrency daar heel goed in past. Na voor het eerst over Bitcoin (BTC) te hebben gehoord.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.