Het ‘andere Ethereum’ heeft om deze drie redenen de afgelopen week 130% gepompt

Eind maart begon Ethereum Classic (ETC) aan zijn parabolische prijsactie, die hij blijft handhaven. ETC is bijna 50% gestegen in de afgelopen 24-uurs handelsperiode op het moment van publicatie, laten gegevens van cryptomarkt-aggregator CoinGecko zien. De 20e-gerangschikte crypto op basis van marktkapitalisatie bevindt zich nu inderdaad op een recordhoogte van meer dan $ 76.

De eerste waarschijnlijke reden voor dit huidige voorschot op de prijsactie is dat het een voortzetting is van de positieve prestaties van ETC sinds het einde van het eerste kwartaal van 2021. Grote forks zoals Ethereum Classic en Bitcoin Cash (BCH) zagen opvallende opwaartse bewegingen, zoals eerder gemeld door Cointelegraph.

De Ethereum-hard fork, die ontstond na meningsverschillen over de beste manier om het gedecentraliseerde autonome organisatiedebacle van juli 2016 recht te zetten, heeft geleid tot ETC. Vooral omdat het token beschikbaar is om te kopen op de populaire handelsapp Robinhood, bouwt ook de retailhype voort op ETC. Het online zoekvolume voor Ethereum Classic is hoog, volgens gegevens van Google Trends.

Ether heeft zijn hoogste punt ooit heeft gebroken en ging voor het eerst boven de $ 3.000. Deze huidige hype in de detailhandel kan daarom ook worden toegeschreven aan ETH. Het sentiment op sociale media wijst er inderdaad op dat beginnende ETC-houders het “groene Ethereum” als een veel goedkoper alternatief voor de ETH-moloch beschouwen.

In termen van winsten op het gebied van prijsacties sinds het begin van het jaar, heeft ETC ook beter gepresteerd dan ETH met een factor van meer dan het drievoudige. Grayscale heeft ook zijn eigendom van Ethereum Classic vergroot. Dat geeft aan dat detailhandelaren niet de enige investeerders zijn die graag iets aan hun ETC-tassen willen toevoegen. Aan beheerd vermogen heeft de Grayscale Ethereum Classic Trust momenteel ongeveer $ 711,6 miljoen.

Ook bieden de positieve prijsprestaties van ETC tot nu toe in 2021 enige uitstel voor een project dat in 2020 geplaagd werd door beveiligingsproblemen. Het verhaal van het alt-seizoen blijft zich opbouwen, met crypto’s zoals ETC, BCH en Dogecoin (DOGE) die opvallende prijsstijgingen afdrukken. Vooral te midden van de huidige stotteren van Bitcoin (BTC). Sinds juli 2018 bevindt de dominantie van de Bitcoin-marktkapitalisatie zich ook op het laagste niveau.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.