Search
Close this search box.

Het grootste soevereine vermogensfonds ter wereld bezit indirect bijna 600 Bitcoin

Het Noorse overheidspensioenfonds, ook wel bekend als het oliefonds, heeft meer dan 1 biljoen dollar aan activa, waaronder 1,4% van alle wereldwijde aandelen. Het wordt beschouwd als ’s werelds grootste staatsinvesteringsfonds. Volgens het rapport van Arcane Research van 19 september bezit het fonds ook bijna 600 Bitcoin (BTC) via hun investeringsposities.

Analysegegevens van Arcane Research tonen aan dat het Noorse oliefonds 577,6 BTC heeft via zijn investering in business intelligence-bedrijf MicroStrategy. Dit brengt de portfolio van het bedrijf in BTC op ongeveer 6,3 miljoen dollar. Het Noorse overheidspensioenfonds heeft een belang van 1,51% in MicroStrategy.

Michael Saylor, de oprichter van MicroStrategy, zei in een recente tweet dat het bedrijf 38.250 BTC bezit.

Daarnaast hebben twee andere grote investeringsadvies bedrijven, BlackRock Fund Advisors en de Vanguard Group, respectievelijk een aandeel van 15,24% (5829,30 BTC) en een aandeel van 11,72% (4482,90 BTC). Cointelegraph meldde eerder dat BlackRock, als de grootste aandeelhouder van MicroStrategy, indirect BTC bezit.

De Vanguard Group is een Amerikaanse beleggingsadviseur met op 31 januari 2020 ongeveer 6,2 biljoen dollar aan wereldwijd beheerd vermogen (AUM). Het is de grootste aanbieder van beleggingsfondsen en de op één na grootste aanbieder van exchange-traded funds (ETF’s) in de wereld na BlackRock’s iShares. BlackRock Fund Advisors, aan de andere kant, heeft 7,3 biljoen dollar aan beheerd vermogen.

MicroStrategy heeft de afgelopen dagen veel krantenkoppen gehaald toen het een gewaagd plan aankondigde om in Bitcoin te investeren. Als de nieuwste mainstreamgigant die de ruimte betrad, kocht MicroStrategy in augustus voor het eerst 21.454 BTC voor 250 miljoen dollar en nog eens 16.796 BTC voor 175 miljoen dollar in september.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.