Het sentiment en de fundamenten van de Bitcoin-markt geven nog steeds de voorkeur aan BTC-prijsstijgingen

Aangezien Bitcoin kortstondig 13.000 dollar overtreft, zijn de hoogste prijs voor 2020, het marktsentiment en de fundamentals beide gunstig voor een langdurige bullmarkt.

 

De prijs van Bitcoin heeft in het vierde kwartaal een gezonde opwaartse beweging gekend richting de 13.000 dollar. Aan het begin van het kwartaal bevond Bitcoin (BTC) zich in de buurt van minder dan 11.000 dollar, en vanaf daar brachten constante stijgingen de prijs op 21 oktober voor het eerst dit jaar naar de 13.000 dollar.

 

De prijs steeg naar 13.217 dollar, een recordhoogte voor 2020, voordat hij daalde tot rond de 12.750 dollar. Deze opwaartse prijsbeweging is zeker een indicatie van het optimistische sentiment van beleggers in de huidige markt.

 

Stijgende hash-rate een optimistisch teken?

 

De bitcoin-hash-snelheid is sinds het einde van het tweede kwartaal ook constant gestegen en bereikte op 17 oktober zijn hoogste punt ooit van 157 exahashes per seconde, volgens gegevens van BitInfoCharts. De statistiek schat het aantal hashes per seconde dat het Bitcoin-netwerk in de afgelopen 24 uur heeft uitgevoerd. Het geeft de snelheid aan waarmee een mijner bij een bepaalde hash aankomt, het aantal keren dat een hash-functie per seconde kan worden berekend.

 

Dus hoe meer BTC wordt gedolven, hoe groter de toename van de hash-snelheid. Jay Hao, CEO van OKEx – een cryptovaluta exchange gevestigd in Malta – vertelde Cointelegraph dat de stijgende hash-snelheid goed nieuws is voor het netwerk:

 

“Het laat zien dat miners vertrouwen hebben in de toekomstige prijsrichting van Bitcoin en hun middelen opschalen. Ze zijn vaak goed in het voorspellen van de BTC-prijs, hoewel prijsstijgingen niet altijd de verhogingen van de hash-snelheid volgen. Er is geen vaststaand verband tussen de twee. Het is mogelijk dat we de prijs zien stijgen, vooral als meer mijnwerkers hun nieuwe munten houden in plaats van verkopen, maar het is geen zekerheid. ”

 

De stijgende hash-snelheid betekent echter ook dat miners ook rekenkracht nodig zullen hebben om winstgevend te kunnen minen, vanwege de toegenomen concurrentie op het netwerk. Hao ging verder in op deze nuances en stelde dat er op de lange termijn waarschijnlijk meer concurrentie zal ontstaan, en dat degenen met veel middelen succesvoller zullen zijn: “ Als de prijs van Bitcoin stijgt, zal dit meer inkomsten genereren voor mijnwerkers, maar als de prijs niet stijgt en de hash-snelheid stijgt, zal het meer kosten genereren voor mijnwerkers. ”

 

Tone Vays, de organisator van de Financial Summit, was het eens met het idee dat een toenemende hash-snelheid een optimistisch sentiment aangeeft, en legde uit wat dit zou kunnen betekenen voor Bitcoin-mijnwerkers, inclusief een vergelijking met de mijnwerkers van het Ethereum-netwerk:

 

“De stijging van hashrate tijdens consolidatie of een langzame opwaartse trend in prijs is altijd positief voor meer prijsstijgingen. Naarmate de prijs stijgt, zullen mijnwerkers die in goed beheerde boerderijen hebben geïnvesteerd, mooi profiteren. Bitcoin-mijnbouw zal op de lange termijn altijd winstgevender zijn dan Ethereum-mijnbouw, om de voor de hand liggende reden dat het C-Level-management van Ethereum een ​​missie heeft om mijnbouw te elimineren ten gunste van het bewijs van inzet. ”

 

Bitcoin-distributieanalyse legt patronen bloot

 

Omdat Bitcoin met de dag zeldzamer wordt, omdat er maar een beperkt aantal munten is dat kan worden gedolven, is het belangrijk om ook rekening te houden met de rol die distributietrends onder BTC-houders spelen in het sentiment van de markt. Volgens gegevens die zijn vrijgegeven door Blockchain Center, vertegenwoordigen cryptovaluta uitwisselingen momenteel 12,62% van de totale distributie van BTC, en dit cijfer neemt af.

 

De twee belangrijkste redenen hiervoor kunnen zijn dat nieuwe houders Bitcoin kopen van de secundaire markt en het in koude wallets opslaan als een waarde opslag, vergelijkbaar met wat traditionele beleggers zouden doen met goud, en de DeFi-boom, die sommige beleggers ertoe kan brengen om Bitcoin te tokeniseren voor snelle winsten in DeFi-markten in plaats van het vast te houden. Aangezien deze trend de circulatiekosten van Bitcoin verhoogt, zal de prijs van BTC ongetwijfeld stijgen naarmate de omvang van de uitwisselingen in de tokenpool afneemt.

 

Het tweede belangrijke cijfer is de hoeveelheid Bitcoin die in handen is van institutionele beleggers en whales, die 3,74% bedraagt ​​en stapsgewijs toeneemt. Deze grote institutionele beleggers verhogen het percentage Bitcoin in hun wallets, omdat ze het zien als een opslag van waarde en een afdekking tegen de onzekerheid in de traditionele markt. Hao verklaarde verder dat “met minder Bitcoin over en meer gebruik in opkomst, de Bitcoin-prijstrend zeker optimistisch lijkt te zijn.”

 

Volgens gegevens van het marktsentiment die worden gevolgd door IntoTheBlock – dat gegevens in de keten analyseert, signalen uitwisselt en informatie over afgeleide producten – is de markt momenteel “overwegend dalend”, zelfs toen Bitcoin 12.900 dollar bereikte. De indicatoren voor grote transacties en netto-netwerkgroei wijzen erop dat de markt enigszins dalend is, aangezien ze in omvang krimpen vanwege de bovengenoemde redenen. Zoals opgemerkt door crypto-analysebedrijf Skew, geven de bitcoin-optiemarkten ook een ‘positieve volatiliteit’ aan voor hun onderliggende waarde.

 

Macro-economische indicatoren die de markten optimistisch maken

 

Het huidige macro-economische scenario is buitengewoon positief, met de Amerikaanse presidentskandidaat Joe Biden voorop in de peilingen en de besprekingen over nieuwe stimuleringschecks worden hervat. In feite is dit tot dusverre het snelste herstel van de Amerikaanse economie in de geschiedenis geweest. Sinds de vrees voor de pandemie in maart tot marktdieptepunten leidde, zijn Amerikaanse aandelen enorm gestegen, waarbij de Dow Jones Industrial Average meer dan 59% steeg, de S&P 500 63%, de Small-cap Russell 2000-index 70% en de Nasdaq. Samengestelde index wint 81%. De Nasdaq heeft zelfs de hoogtepunten van voor de pandemie gepasseerd.

 

Tegelijkertijd heeft dit ertoe geleid dat de correlatie tussen de BTC-prijs en de Amerikaanse aandelenmarkten hoger is, samen met positieve financieringspercentages op de Bitcoin futures markt. Dit zijn zeer bemoedigende tekenen voor Bitcoin, en de recente BTC-aankopen door grote institutionele beleggers zoals Square en MicroStrategy duwen het optimistische sentiment op korte termijn tot het einde van het jaar in lijn met traditionele markten.

 

Gerelateerd: De volgende grote schat: bedrijven kopen Bitcoin op als schatkistreserve

 

De buitensporige kwantitatieve versoepeling die regeringen over de hele wereld uitvoeren om de economische ellende van hun naties tijdelijk op te lossen, zal volgens Vays ook een positieve invloed hebben op de prijs van Bitcoin:

 

“Het drukken van onredelijk geld door elke regering ter wereld, bedrijven die in Bitcoin investeren als een strategische reserve en de voortdurende oorlog van de VS tegen niet-KYC/AML-bedrijven is meer dan voldoende fundamenteel ten gunste van een prijsuitbraak in Bitcoin.”

 

Zelfs wanneer de traditionele markt met extreme volatiliteit te maken heeft gehad, heeft Bitcoin zich staande gehouden en zijn plaats bewezen als een betrouwbaar alternatief bezit en een mogelijke opslag van waarde. Het vindt ook meer toepassingen binnen de cryptovaluta ruimte, zoals het gebruik van tokenized Bitcoin binnen het DeFi-ecosysteem. Het nieuws over de aankondiging van PayPal op 21 oktober dat het vanaf 2021 cryptobetalingen zal toestaan, heeft het vertrouwen in de blockchain-industrie versterkt, aangezien het meer geloofwaardigheid toevoegt door Bitcoin te presenteren als een actief dat kan worden gebruikt voor dagelijkse transacties.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.