Het verschil tussen staking en earn

De mogelijkheid om met crypto een hoog rendement te verdienen, is een van de grootste redenen waarom steeds meer beleggers kiezen voor de handel in cryptocurrency. Er zijn een hoop toegankelijke manieren hoe je kunt beleggen in crypto, zoals crypto staking en earn crypto. Maar wat is het verschil tussen staking en earn?

staking earn crypto

Wat is Staking?

Staking is beschikbaar voor proof of stake cryptocurrencies zoals Polkadot (DOT), Cardano (ADA), Tezos (XTZ), Ethereum (ETH), Cosmos (ATOM) en Polygon (MATIC). Door een van deze cryptomunten voor een periode vast te zetten (staken), wordt deze gebruikt bij het beveiligen en valideren van transacties op de blockchain. Als gevolg daarvan wordt je beloond met een rendement evenredig aan jouw inzet. Afhankelijk van het soort munt kan er een periode zijn waarin je geen uitbetaling ontvangt. 

Sommige munten hebben ook vaste periode waarin je gedurende een bepaalde tijd geen toegang hebt tot je inzet. Dit omdat deze wordt gebruikt op het blockchain-netwerk, zoals Cosmos dat een periode van 21 dagen heeft voordat je er toegang toe krijgt.

Hard vs soft staking

Je kunt ook inzetten via een exchange zoals Coinmerce. Sommige exchanges bieden de service aan als je het asset gewoon op de exchange in je wallet houdt, terwijl anderen opties vereisen dat je het buiten je eigen wallet vast zet. Het eerste wordt soft staking genoemd, omdat je over het algemeen meer dan een bepaalde drempel moet aanhouden om in aanmerking te komen, zonder enige vorm van lock-up. Ook kun je op elk gewenst moment de crypto uit laten betalen.

Hard staking geeft deze optie niet, dit omdat er een lock-up periode is waarin je geen toegang tot je vermogen hebt tot de termijn is voltooid. Uitwisselingen zoals Coinmerce bieden dan iets genaamd Crypto Earn die werkt als harde staking, maar met meer van een focus op de lange termijn verdienen.

Wat is Crypto Earn?

Crypto Earn is een dienst aangeboden door Coinmerce, maar er zijn soortgelijke diensten beschikbaar via andere platforms. Met Crypto Earn krijg je beloningen voor het storten van je vermogen in een contract dat een rendement uitbetaald afhankelijk van een paar factoren: de lengte van het termijn, de inzet, en het actief zelf.

Crypto earn is een vorm van lending. Jouw crypto wordt uitgeleend aan derde partijen om er winst op te maken. Deze partijen worden grondig doorgelicht en continu gemonitord. De resulterende winst wordt uitbetaald als beloning voor het beschikbaar stellen van de crypto.

Conclusie

Met staking krijg je beloningen voor het valideren van transacties op een Proof of Stake blockchain, zodat de crypto niet wordt uitgeleend en volledig in jouw bezit blijft. Het verschil tussen staking en earn, is dan ook waar de crypto munten voor worden gebruikt. Voor het valideren op het blockchain, of om als lening te worden gebruikt.

Beide leveren een passief inkomen op voor de belegger die zijn cryptomunten tijdelijk vast zet. En deze is altijd hoger dan een spaarrekening!Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.