Het verzenden van door Visa ondersteunde Bitcoin-beloningen-creditcards gestart door BlockFi

BlockFi, de in New York gevestigde crypto-leningen en spaarstart-up heeft vandaag zijn Bitcoin (BTC)-creditcard voor beloningen gelanceerd. Op de wachtlijst van de Verenigde Staten is de kaart beschikbaar om goedgekeurde klanten te selecteren. De kaart, officieel genaamd BlockFi Rewards Visa Signature Credit Card, werd eind vorig jaar voor het eerst aangekondigd door Visa en BlockFi.

De kaart stelt de ontvangers in staat om 1,5% terug te verdienen in Bitcoin in plaats van airline miles of andere cashback-beloningen. En is beschikbaar om overal te gebruiken waar Visa wordt geaccepteerd. Verdiende Bitcoin-beloningen worden overgemaakt naar de BlockFi Interest Account van kaarthouders. De kaart zou een jaarlijkse vergoeding van $ 200 hebben, volgens de eerste rapporten.

Echter, in mei nam BlockFi een ommezwaai in die beslissing en lanceerde de kaart zonder jaarlijkse vergoeding. Op jaarlijkse uitgaven van meer dan $ 50.000 komen kaarthouders in aanmerking om 2% in Bitcoin te verdienen. Een klant ontvangt 2% van de uitgaven van $ 10.000 in BTC, als hij bijvoorbeeld binnen een jaar $ 60.000 uitgeeft.

Bekende voordelen voor het crypto-ecosysteem, zoals handelsbonussen en een verwijzingsprogramma, worden ook geboden door de creditcard van BlockFi. Evolve Bank & Trust heeft de kaart uitgegeven. SVP en wereldwijd hoofd fintech bij Visa, Terry Angelos, merkte op dat crypto-beloningsprogramma’s een aantrekkelijke manier zijn om gebruikers in de crypto-economie te verwelkomen.

En hij zei verder dat Visa verheugd is om meer voorbeelden van hen te zien. Flori Marquez, BlockFi medeoprichter, zei dat bijna iedereen de rol van cryptocurrencies kent bij het hervormen van de financiële ruimte. Marquez voegde eraan toe dat deze kaart het voor mensen gemakkelijker dan ooit zal maken om Bitcoin terug te verdienen terwijl ze dagelijkse aankopen doen.

Voor het verbreden van de acceptatie van digitale valuta in het algemeen is Visa een bekende ontdekkingsreiziger van cryptocurrencies. Visa’s publieke bevestiging van zijn positieve houding ten opzichte van cryptocurrency-betalingsdiensten, weerspiegelt zijn streven om een leidende speler te blijven in het wereldwijde betalingsnetwerk. Zo werd door Cointelegraph in detail geanalyseerd.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo