Het Vietnamese ministerie van Financiën waarschuwt voor risico’s op het gebied van cryptohandel

Het lokale persbureau Thanh Nien meldde woensdag dat Vietnamese financiële autoriteiten het publiek hebben gewaarschuwd voor de risico’s van investeringen in cryptocurrency. Omdat de industrie niet gereguleerd is in Vietnam. Vietnam heeft geen wetgeving aangenomen over de uitgifte, handel en uitwisseling van virtuele valuta en virtuele activa, luidt de verklaring van het ministerie van Financiën van Vietnam.

Digitale valuta maken geen deel uit van de Vietnamese effectenwetten, verklaarde het ministerie. Bovendien zijn er slechts twee beurzen, Ho Chi Minh Stock Exchange en Hanoi Stock Exchange, die effecten mogen verhandelen in Vietnam. Het ministerie een speciale onderzoeksgroep opgericht om deze kloof te dichten. Door de crypto-industrie te onderzoeken en cryptoreguleringsbeleid in het land te ontwikkelen.

Ook benadrukte het ministerie de noodzaak om het bewustzijn over de sector te vergroten om potentiële risico’s bij het handelen en beleggen te vermijden. Zo ook risico’s die samenhangen met illegale en frauduleuze crypto gerelateerde schema’s. Te midden van berichten van groeiende scepsis over een nieuw cryptocurrency-platform genaamd Pi Network, is de nieuwe waarschuwing van de regering verschenen.

In Zuidoost-Azië wordt het netwerk steeds populairder, echter maken sommigen zich zorgen dat het een piramidespel zou kunnen zijn. Dang Minh Tuan, een blockchain-expert bij het Posts and Telecommunications Institute of Technology in Hanoi, gaf aan dat het Pi-netwerk de transparantie van een wettelijk blockchain-project mist. Volgens een rapport van VnExpress.

Ondanks de duidelijke goedkeuring van de onderliggende blockchain-technologie van crypto, stond de Vietnamese regering de afgelopen jaren enigszins vijandig tegenover de acceptatie van de crypto-industrie. Zoals eerder gemeld door Cointelegraph. De Vietnamese autoriteiten blijven erop aandringen bij de bevolking om crypto te vermijden. Na het verbieden van cryptocurrency als betaalmiddel in 2018.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.