Hoe kies je de goede crypto?

Crypto is sinds de boom van bitcoin is een stijgende mate gegroeid. Er wordt dan ook veel geld verdiend in het hele circuit. Net als met aandelen zijn er honderden keuzes voor verschillende coins. Ze hebben allemaal een ander doel en hebben een andere prijs. Het is belangrijk om goed onderzoek te doen, voordat je je geld verkeerd besteed. Natuurlijk kunnen we van te voren niet weten of de verschillende crypto zullen stijgen of dalen. Wel kunnen we kijken naar belangrijke factoren die meespelen bij het handelen in de crypto markten. Zo kan je bijvoorbeeld kijken naar de onderscheidende factoren van verschillende bedrijven.

Doel van bedrijf

Misschien ben je al bekend met aandelen en weet je dat bedrijven altijd een eigen visie hebben. Ze hebben als bedrijf gezamenlijk doel dat ze willen bereiken. De winst maximaliseren staat daar natuurlijk los van. Steve Jobs is een mooi voorbeeld, omdat hij precies wist hoe hij zijn visie kon overbrengen op zijn werknemers en op zijn klanten. Veel cryptocoins hebben als doel om te gaan fungeren als een betaalmiddel. Zo is het normale geld beïnvloedbaar door verschillende dingen. De overheden hebben hier een grote rol in en ze kunnen doen wat ze willen. Veel mensen zien crypto als een mogelijke vervanger en willen dit gaan uitbreiden als een vervangend betaalmiddel. Er zijn nog veel meer mogelijke doelen van de verschillende coins. Een voorbeeld hiervan is de crypto casino’s online. Deze nieuwe manier van gokken is een mix van investeren en gokken. Op deze manier kan je legaal gokken en krijg je een extra kans op rendement in de vorm van koersstijgingen. Zoek uit welke doelen er zijn en bedenk wat een onderdeel van de toekomst kan zijn. Zodat ook jij kan meegenieten van deze hype. Kijk daarbij naar kans van slagen, originaliteit en stabiliteit.

Bear markets

De meeste crypto vaart mee op het succes van bitcoin. Dit houdt in dat als de bitcoin stijgt, de meeste coins dit ook doen en vise versa. De geschiedenis heeft ons geleerd dat de crypto markt altijd weer herstelt. Het vertrouwen is dan in bitcoin is dan ineens weg, of een grote ‘’whale’’ verkoopt zijn aandeel van de coin. Over de tijd herstelt dit consumentenvertrouwen weer en blijven de prijzen uiteindelijk weer stijgen. Zo’n crypto dip is dan ook een uitstekend moment om veel crypto aan te schaffen. Ze zijn namelijk relatief goedkoop, zodat je meer winst kunt maken. Het gaat dan niet over alle munten, dus zorg dat je alsnog de beste projecten uit probeert te zoeken.

Market cap

Een market cap is zeker iets om mee te nemen in het uitzoeken van een mogelijke investering. Zo zijn er en komen er steeds meer nieuwe coins en projecten. Wanneer er weinig geld in geïnvesteerd is, kunnen de koersen mogelijk snel fluctueren. Als een market cap maar een paar miljoen bevat en iemand verkoopt voor 100.000 aan munten zal de prijs zienderoog dalen. Dit kan een voordeel hebben, omdat de prijs snel kan stijgen bij aankoop van de munten. Echter is het risico een heel stuk groter. Het is wellicht verstandiger om een grotere market cap uit te zoeken. Het risico is namelijk al groot bij het aankopen van crypto.

Stabiliteit

Kijk voor elke investering naar de stabiliteit van een bedrijf. Hetzelfde als met aandelen heb je inzicht in de kosten en uitgaven. Vaak is dit wat abstracter dan een normale bedrijfsbalans, dus besteed er genoeg tijd aan. Zo voorkom je dat een bedrijf ineens failliet gaat, terwijl je dacht dat het gewoon even tegenzit. Op deze manier verlies je niet onnodig geld. Neem mee hoeveel het bedrijf leent, of ze dit terug kunnen betalen en of ze genoeg kunnen investeren. Niemand wilt natuurlijk onnodig geld verliezen.

 

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce