Hoe kun je veilig handelen in cryptocurrencies?

Bitcoins altcoins, het is allemaal heel populair tegenwoordig. Heel Nederland is in rep en roer als het om cryptocurrencies gaat. Bijna iedereen heeft wel een mening paraat of weet er iets over te vertellen. Door de historisch lage spaarrentes zijn we ons immers massaal gaan verdiepen in andere investeringsmogelijkheden en beleggingsvormen. Ook heeft de coronacrisis laten zien dat digitale betaalmiddelen uiteindelijk de toekomst zullen vormen. Hoewel echt overal betalen met cryptomunten nog ver weg lijkt te zijn, kan investeren natuurlijk al wel. Heel leuk natuurlijk allemaal, maar hoe hou je dit nu zo veilig mogelijk? We geven een aantal handige tips!

Durf risico’s te accepteren


Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat er altijd risico’s zullen blijven. Zelfs wanneer je het zo voorzichtig mogelijk aanpakt. Wanneer je echt zonder risico’s wilt beleggen, dan zijn er andere beleggingsvormen mogelijk of kan je je geld ook rustig op de spaarrekening laten staan. Wie echter meer uit zijn of haar geld wilt halen, moet ook accepteren dat hier enkele risico’s bij horen.

Om het echter voor jezelf zo leuk mogelijk te houden en te voorkomen dat je jezelf in de financiële problemen stort, is het wel belangrijk om voorzichtige keuzes te maken. Het belangrijkste is toch wel om te investeren met geld wat je zou kunnen missen. Geld wat je niet nodig hebt om rond te komen of om in de toekomst comfortabel te kunnen lezen. Gebruik dus enkel de extraatjes.

Besef daarnaast ook goed dat je eerst ‘feeling’ moet krijgen voor het handelen in cryptocurrencies. Dat kost flink wat tijd en neem die tijd ook. Op die manier ontdek je precies hoe de markt staat, hoe snel het reageert op veranderingen en wanneer je het beste kunt kopen en verkopen. Begin met een relatief klein bedrag waar je niet van wakker ligt als het mis gaat.

Een slimme manier om vrijwel zonder risico’s te handelen is door eerst een klein bedrag in te zetten en de winst die je op dit bedrag maakt opnieuw in te zetten. Vervolgens handel je dus enkel met de winst die je al hebt gemaakt. Hierbij maakt het vrij weinig uit of je het verliest of niet, omdat het al nooit écht in jouw bezit is geweest.

Kies het juiste moment om te kopen


Het klinkt een beetje tegenstrijdig, maar het beste moment om bitcoins en andere altcoins te kopen is wanneer het eigenlijk een stuk minder op de markt gaat. Zodra de munten in waarde dalen en massaal worden verkocht, is het jouw tijd om toe te slaan. Bedenk echter wel goed dat het niet mogelijk is om de markt te timen. Je weet dus niet zeker of je op het optimale dieptemunt de munten gekocht hebt. Wellicht vallen er ook nog verliezen na jouw aankoop. Het is daarom echt een kwestie van durven en uitproberen.

Buy low, sell high is een methode die veel gebruikt wordt in de wereld van cryptocurrencies. Hierbij koop je dus wanneer de munten laag staan en verhandel je deze wanneer het goed gaat. Dit klinkt eenvoudiger dan het is, want helemaal zeker weet je het nooit.  

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo