Hoelang duurt Bitcoin versturen

Wat is Bitcoin?

Bitcoin is de allereerste gedecentraliseerde wereldwijde digitale valuta. Dit betekent onder andere dat het volledig geautomatiseerd is en geen fysieke vorm heeft.

Bitcoin kan snel en veilig van elk punt in de wereld naar een ander worden verzonden; de enige noodzaak is een internetverbinding. Omdat het een gedecentraliseerde munt is, wordt de Bitcoin-prijs bepaald in de vrije markt, afhankelijk van vraag en aanbod.

Bitcoin wordt opgeslagen in digitale adressen die verspreid zijn over het internet, het is een cryptografische munt die gebaseerd is op gecodeerde technologie (blokketen). Omdat Bitcoin gedecentraliseerd is, is het een munt die niet gecontroleerd wordt door een centrale autoriteit zoals een overheid of bank.

Omdat Bitcoin een open-sourceproject is, hebben veel ontwikkelaars dagelijks bijgedragen aan de ontwikkeling van de code van Bitcoin.

Twee betrouwbare exchanges zijn Bitvavo en Binance, hier kan er snel en makkelijk ethereum gekocht worden.

Is het veilig om Bitcoin te sturen?

Een Bitcoin-transactie is een digitaal ondertekende order en dus veilig versleuteld. De transactie wordt ondertekend door de uitgaande portemonnee en wordt uitgezonden naar het internet, en wordt vervolgens vermeld op de block explorer.

Waar kan ik mijn Bitcoin-transactie volgen?

De block explorer is een openbaar grootboek dat een live logboek bijhoudt van alle Bitcoin-transacties. De blockchain van Bitcoin is transparant, weet u nog? Het grootboek is verdeeld in blokken, elk blok bevat veel logboekcommando’s, en als het blok eenmaal gesloten is, vindt de eigenlijke transactie plaats.

Hoe lang duurt het om Bitcoin te versturen?

Meestal duurt het gemiddeld ongeveer 10 minuten om een blok te sluiten en een Bitcoin-transactie te bevestigen. Dit varieert en is afhankelijk van het netwerkverkeer.

Wat zijn de kosten voor het verzenden van Bitcoin?

De enige kosten van een Bitcoin-transactie van de ene plaats naar de andere (maakt niet uit wat de fysieke afstand is) zijn de transactiekosten, die aan elke bestelling worden toegevoegd en aan de mijnwerker worden betaald voor zijn werk om het blok te sluiten.

In verhouding tot de manier van geld overmaken zijn de kosten voor het overmaken van de Bitcoin aanzienlijk goedkoper. De vergoeding staat niet vast, en de meeste digitale portemonnees berekenen automatisch de minimaal noodzakelijke vergoeding.

Hoe hoger de vergoeding, hoe sneller de overdracht zal zijn (d.w.z., uw transactie zal worden afgehandeld door de mijnwerker, die de voorkeur geeft aan de hogere vergoedingstransacties) Vanaf het moment dat u dit schrijft, zijn de transactiekosten (vergoeding) van Bitcoin zelfs minder dan $1 voor het grootste deel van de transactie.

Om te benadrukken hoe goedkoop het is om grote bedragen in Bitcoin te versturen, werd deze transactie van $101.000.000 slechts verstuurd voor slechts $121 transactiekosten, wat ruwweg 0,00001% is.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.